(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Građani Srbije su se na referendumu izjasnili sa 61,84 odsto glasova u korist potvrđivanja Akta o promeni Ustava u oblasti pravosuđa, pokazuju preliminarni rezultati • Učenici osnovnih škola u AP Vojvodina danas kreću na nastavu • COVID 19: U poslednja tri dana pregledano preko 250 pacijenata, pozitivan rezultat na koronavirus dobije oko 65 odsto. Lekari apeluju na izbegavanje gužvi, poštovanje aktuelnih mera i vakcinaciju• VREME: Sunčano i hladno, temperatura od -1 do 6 stepeni • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 655 i MTS IPTV-a na poziciji 545
Kultura 01.04.2019.
Stara Pazova
Koncert gudačkog orkestra “Medikus” u Slovačkoj evangeličkoj crkvi

Sinoć je u Slovačkoj evangeličkoj crkvi u Staroj Pazovi održan koncert gudačkog orkestra “Medikus” u okviru ciklusa koncerata klasične muzike koje Centar za kulturu Stara Pazova priređuje lokalnoj publici. Reč je o gudačkom orkestru Srpskog lekarskog društva koga čine doktori medicine koji se aktivno bave klasičnom muzikom.

U akustičnom prostoru Slovačke evangeličke crkve brojna publika je imala priliku da čuje dela Baha, Vivaldija, Mocarta i drugih velikana ozbiljne muzike. Orkestrom je dirigovao dr Živojin Simonović a kao specijalni gost nastupila je čuvena violinistkinja Tatjana Olujić. Svoju solo tačku kao član orkestra imao je i ovdašnji pedijatar u penziji dr Grujica Milojević, dok je opravdano odsutnog kontrabasistu zamenio mr Ljubinko Lazić.

Zadovoljna publika je znak da se ovakvi koncerti u ovom prostoru mogu i češće organizovati.