(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI:• Penzije se isplaćuju neometano, šalteri u staropazovačkoj pošti rade od 8 do 19 časova • Program RTV Stara Pazova možete pratiti u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i 29 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Umereno oblačno, slab vetar, do 6 stepeni
Info 29.01.2019.
Stara Pazova
UHAPŠENI PREVARANTI: Sumnja se da su lažnim pečatima i ličnim kartama skinuli milione sa računa firmi u Novoj Pazovi

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Staroj Pazovi uhapsili su V.M. (48) iz Bajine Bašte i S.R. (30) iz Zemuna zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo prevara u saizvršilaštvu, kojim su tri preduzeća oštećena za više od sedam miliona dinara.

Sumnja se da je S.R. putem mejla dobio od osobe, za kojom policija intenzivno traga, kompjuterski napravljene lažne otiske pečata i obrasce sa navodno overenim potpisima lica ovlašćenih za raspolaganje novcem preduzeća iz Nove Pazove i Zaječara, kao i 16 lažnih odluka navodnog Upravnog odbora preduzeća iz Zaječara, koje inače ni nema UO, o navodnoj isplati novca V.M.

S.R. je osumnjičen da je zatim izradio lažne pečate i drugu dokumentaciju i pribavio falsifikovane lične karte sa podacima stvarnih vlasnika oba preduzeća, ali na kojima se nalazila fotografija V.M.

Potom je, kako se sumnja, sva ova dokumenta predao V.M. koji je iz banaka u kojima te firme imaju otvorene račune, podigao 5,9 miliona dinara.

Takođe, sumnja se i da je V.M. na isti način sa računa preduzeća iz Zemuna iz više banaka podigao 1.260.000 dinara.

Na ovaj način V.M. je, kako se sumnja, sebi pribavio materijalnu korist od 7.160.000 dinara za koliko su ukupno oštećene sve tri firme.

Zbog sumnje da je izvršio krivično delo prevara u pomaganju, tako što je otvorio mejl adresu i ustupio je pomenutoj osobi za kojom policija traga, policija je podnela krivičnu prijavu i protiv devetnaestogodišnjeg mladića sa područja Stare Pazove.

Osumnjičenim V.M. i S.R. određeno je zadržavanja do 48 časova, nakon čega su, uz krivičnu prijavu, privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Staroj Pazovi.