(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Staropazovčanin izvršio samoubistvo ispred Skupštine Srbije. Beživotno telo muškarca pronađeno u Gajićevoj bari • Turistička organizacija predstavlja brošuru 250 godina Slovaka u Staroj Pazovi na sajmu u Bratislavi • Do kraja januara izmena režima saobraćaja na putu Stara Pazova - Stari Banovci • Program RTV Stara Pazova možete pratiti u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i 29 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Temperatura od -2 do 5 stepeni.
Kultura 27.01.2019.
Stara Pazova
Održan godišnji koncert OKUD-a Sveti Sava u Novoj Pazovi

Svetosavski godišnji koncert OKUD Sveti Sava iz Nove Pazove izvelo je uoči Savindana. Bilo je to sedamnaesto predstavljanje izvođačkog ansambla pred svojom publikom, u koji su sad prešli i članovi pripremnog ansambla.

Izvedeno je 10 koreografija. Koncert je počeo sa pesmom Sini jarko sunce sa Kosova a zatim je usledila Kosovska kob, Zlatiborske igre, Igre iz Studenice, iz okoline Bele Palanke, Vranjskog polja, Crnorečja, Kobišnice a završen je igrama iz Crne Trave, koja su izvođene i na bis.

Premijerno je bila izvedena narodna pesma iz Makedonije a svoju premijeru su imali i članovi pripremnog orkestra, koji su nastupili uz veliki narodni orkestar pod rukovostvom Bojana Jeftića.

Umetnički rukovodioci i koreografi Nikola i Marko Kamdžijaš su izrazili zadovoljstvo prikazanim i izvedenim. Sumirajući prethodnu godinu, naglasili su da će ona ostati upamćena po tome, što su nakon 17 godina dobili svoje prostorije, što su osvojili srebrna odličja na Muzičkom festivalu dece Vojvodine i na festivalu Muzičkih društava Vojvodine a ostvarili su i dve turneje: u Slovačku i u Poljsku.