(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI:• Penzije se isplaćuju neometano, šalteri u staropazovačkoj pošti rade od 8 do 19 časova • Program RTV Stara Pazova možete pratiti u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i 29 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Umereno oblačno, slab vetar, do 6 stepeni
Info 19.01.2019.
Stari Banovci
BOGOJAVLJANJE: U Starim Banovcima održano plivanje za Casni krst

Plivanja za Časni krst u organizaciji Opštine Strara Pazova, Turističke organizacije i svih crkvenih opština podunavlja održano je na plaži Venecija u Starim Banovcima. Ove godine bez takmičarskog karaktera, uz učešće 33 plivača.

Litija sa časnim krstom krenula je iz Surduka, ka Belegišu da bi se ispred Hrama Prenosa moštiju Sv. Oca Nikolaja u Starim Banovcima formirala u svečanu litiju koja se dalje kretala do konačnog odredišta, plaže Venecija u Starim Banovcima. Dolazak konjanika, osveštenje Dunava i obraćanje prisutnima prethodili su samom događaju.

Časni krst ustupljen je majoru Milanu Žuniću, koji je učesnik od samog početka organizovanja manifestacije, već petu godinu zaredom. Plivao je kaže, u čast svojih nastradalih kolega, 1999 godine.

Plivanja za časni krst petu godinu zaredom, organizuje Opština Stara Pazova, Turistička organizacije i sve crkvene opštine podunavlja.

Svim učesnicima plivanja za časni krst, predsednik staropazovačke opštine je na kraju događaja dodelio medalje i tom prilikom izjavio da je opština Stara Pazova ovu manifestaciju prepoznala i uvrstila u manifestacije od opštinskog značaja, što dokazuje koliko lokalna samouprava brine o ovakvim događajima. Takođe, Radinović je izrazio zadovoljstvo što je program plivanja za Časni krst iz godine u godinu sve bolji i siguran je da će napredovati i u narednim godinama.