(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: • Sutra licitacija za zakup pijačnih tezgi i betonskog prostora • Penzije se isplaćuju neometano, šalteri u staropazovačkoj pošti rade od 8 do 19 časova • Odbojkašice Jedinstva u derbiju Superlige dočekuju TENT • Program RTV Stara Pazova možete pratiti u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i 29 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Temperatura jutarnja od -1, najviša dnevna do 7 stepeni, mirno bez vetra
Info 14.01.2019.
Stara Pazova
Ko ima pravo na popuste na cenu mesečne autobuske karte?

Oni koji do škole, fakulteta ili posla stižu autobusom izdvaju veliki deo kućnog budžeta na prevoz. Putnici sa teritorije opštine Stara Pazova imaju pravo na popust na mesečne karte. Cena tih karata nije menjana šest godina.Pored njih, pravo na popuste imaju i penzioneri.

Svi đaci i studenti sa teritorije opštine Stara Pazova koji se školuju u Beogradu imaju popust od 40 posto od cene mesečne autobuske karte koji obezbeđuje opština u saradnji sa Autobuskim preduzećem "Lasta Srem", a pored njih đaci i studenti romske nacionalne manjine i iz porodica koje primaju novčanu socijalnu pomoć potpuno su oslobođeni plaćanja mesečne karte.

Za sada ovu povlasticu koristi 25 Roma i oko 190 školaraca iz socijalno ugroženih porodica. Mališani do pet godina starosti ne plaćaju cenu dnevne autobuske karte, dok deca od 5 do 10 godina imaju pravo na umanjenu cenu dnevna karte u iznosu od 50 posto.

Kako se staropazovačka opština graniči sa Pećincima, svi odlični đaci iz ove sremske opštine koji se školuju u srednjim školama u Staroj Pazovi oslobođeni su plaćanja prevoza do škole.