(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI:• Penzije se isplaćuju neometano, šalteri u staropazovačkoj pošti rade od 8 do 19 časova • Program RTV Stara Pazova možete pratiti u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i 29 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Umereno oblačno, slab vetar, do 6 stepeni
Info 08.01.2019.
Belegiš
Božić proslavljen u svim pravoslavnim hramovima u staropazovačkoj opštini

U svim pravoslavnim hramovima u staropazovačkoj opštini tokom Badnjeg dana i Božića održavale su se liturgije povodom ovog najradosnijeg hrišćanskog praznika.

U portama hramova se organizovano palio badnjak a nakon liturgija se čitala poslanica arhijera SPC i patrijarha Irineja, kojom su pravoslavni vernici pozvani na međusobno razumevanje, ljubav i praštanje.

"Čuvajmo se teških i neoprezno izgovorenih reči, imajući na umu da društveno okruženje u kome živimo stvaramo upravo rečima. Blage reči leče, gruba reč povređuje, a rane od reči često su grublje i od fizičkih rana", poruka je patrijarha srpskog i episkopa SPC.

Božić je čestitao i predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović:
"Svim građanima pravoslavne vere i njihovim porodicama koji 7. januara slave veliki hrišćanski praznik Božić, želim puno sreće, zdravlja i napretka uz najradosniji pozdrav: Histos se rodi, Vaistinu se rodi!"- navodi se u čestitki koja je pristigla u našu redakciju.