(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Staropazovčanin izvršio samoubistvo ispred Skupštine Srbije. Beživotno telo muškarca pronađeno u Gajićevoj bari • Turistička organizacija predstavlja brošuru 250 godina Slovaka u Staroj Pazovi na sajmu u Bratislavi • Do kraja januara izmena režima saobraćaja na putu Stara Pazova - Stari Banovci • Program RTV Stara Pazova možete pratiti u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i 29 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Temperatura od -2 do 5 stepeni.
Kultura 04.01.2019.
Stara Pazova
Humana Staropazovčanka darivala zlatnog Miloša iz Vojke novom harmonikom

Svega nekoliko dana nakon što smo emitovali priču o zlatnom Milošu Simetiću iz Vojke koji se nedavno sa Međunarodnog takmičenja hramonike u Austriji vratio sa prvom nagradom, javila se humana Staropazovčanka koja je ovom talentovanom trinaestogodišnjem dečaju poklonila ono što mu je najpotrebnije – harmonika.

Na adresu trinaestogodišneg Miloša Simetića iz Vojke koji je nedavno osvojio zlato na pomenutom takmičenju održanom u autrijskom gradu Gracu stigla je nova harmonika, a bolji božićni poklon za ovog učenika izdvojenog odeljenje Osnovne muzičke škole „Teodor Toša Andrejević“ nije mogao biti.

Miloš je doskoro vežbao na maloj harmonici koji je dobio na poklon od ujne, u prethodne dve godine pojavljivao sa na raznim takmičenjima šrom zemlje i inostranstva i dostojno predstavljao svoju opštinu i zemlju.

Prepoznavši njegov talenat, trud i želju da uspe humana Staropazovčanka koja nije želela pred kameru darivala ga je harmonikom koja je za njega bila samo san, s obzirom da živi s majkom koja pored njega odgaja još dva deteta.

Da Božić Bata postoji i da još uvek ima dobrih ljudi koji žele da podrže mladost i uspeh priča je ovog dečaka koji novu harmoniku nije ispuštao uz ruku uz obećanje da će vredno vežbati, biti još bolji i vraćati se sa takmičenja sa zlatom u rukama.