(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Staropazovčanin izvršio samoubistvo ispred Skupštine Srbije. Beživotno telo muškarca pronađeno u Gajićevoj bari • Turistička organizacija predstavlja brošuru 250 godina Slovaka u Staroj Pazovi na sajmu u Bratislavi • Do kraja januara izmena režima saobraćaja na putu Stara Pazova - Stari Banovci • Program RTV Stara Pazova možete pratiti u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i 29 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Temperatura od -2 do 5 stepeni.
Život 04.01.2019.
Stara Pazova
Kako preživeti zimu na točkovima?

Kad sneg prekrije ulice i puteve, vozače očekuju brojni problemi od kojih su neki plod nepažnje, a za neke su sami vozači krivi.

Ustati ujutro u zimskim danima već je dovoljno teško, a skidati mraz sa šoferšajbne i voziti po putevima koji su prekriveni snegom i ledom predstavljaju najveću noćnu moru svim vozačima. Pitali smo građane Stare Pazove kako se snalaze u vožnji pri ovakvim uslovima.

Važno je znati da letnji pneumatici pri temperaturi ispod 7 stepeni postaju kruti kao da su od plastike, pa su klizanje i ples na ledu neizbežni. Zato je od ključne važnosti zameniti ih zimskim gumama.

Pored opreza u samoj vožnji, ne treba zanemariti ni pripremne radnje. Često u žurbi ne očistimo sloj snega sa krova automobila ili ne odmaglimo stakla, a to takođe predstavlja opasnost u vožnji.

Ukoliko vas zaustavi policija bez odgovarajuće opreme i zimskih guma na sva četiri točka, smatra se da vozilo nije tehnički ispravno i mora se isključiti iz saobraćaja. A uz to, moraćete platiti i kaznu koja se kreće od 6 do 20 hiljada dinara.