(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: • Sutra licitacija za zakup pijačnih tezgi i betonskog prostora • Penzije se isplaćuju neometano, šalteri u staropazovačkoj pošti rade od 8 do 19 časova • Odbojkašice Jedinstva u derbiju Superlige dočekuju TENT • Program RTV Stara Pazova možete pratiti u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i 29 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Temperatura jutarnja od -1, najviša dnevna do 7 stepeni, mirno bez vetra
Info 03.01.2019.
Stara Pazova
RHMZ: Sneg od Badnjeg dana do Srpske Nove godine

Hoće li se snežna epizoda s kraja decembra ponoviti i tokom januara pitanje je koje nas okupira početkom ove zime koja je zvanično stigla pre desetak dana. Snežne padavine i formiranje snežnog pokrivača očekuju se do Srpske Nove godine.

Zima će trajati još šest nedelja nakon što medved izađe iz svoje jazbine i vidi svoju senku - jedno je od narodnih verovanja kada se govori o trajanju ovog godišnjeg doba.

Od Badnjeg dana do Srpske Nove godine očekuje nas hladno vreme sa snegom, a visina pokrivača ne bi trebala da bude značajno veća. Što se tiče ekstremno niskih temperatura toga ove zime neće biti ističe Goran Mihajlović iz Republičkog hidro-meteorološkog zavoda Srbije.

Zima je zvanično počela 21. decembra, trajaće tačno 89 dana što znači da ćemo je kalendarski ispratiti 21. marta. Do tada, najmlađima preostaje da uživaju u zimskim čarolijama, a starijima da obezbede dovoljno ogreva jer nikad se ne zna kakvo nam iznenađenje sprema baba Marta.