(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Do 5. marta ove godine vlasnici oružja su u obavezi do zamene stare papirne oružne listove za nove plastificirane sa čipom • U celoj Vojvodini obustavljen rad škola i vrtića do 21.februara • Svako treće i naredno dete u opštini Stara Pazova od ove godine ima pravo na besplatan vrtić • U toku izgradnja levog koleseka na pruzi Beograd – Stara Pazova • Program RTV Stara Pazova možete pratiti u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i 29 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Temperatura od 4 do 11 stepeni
Politika 30.10.2018.
Stara Pazova
Izbori za Savete nacionalnih manjina u nedelju 04. novembra

Redovni izbori za clanove nacionalnih saveta nacionalnih manjina održavaju se svake cetiri godine, koliko, prema Zakonu o nacionalnim savetima nacionalnih manjina, traje mandat jednog saziva nacionalnog saveta. Ove godine izbori ce biti održani 4. novembra, a cak pola miliona ljudi u Srbiji je upisano u poseban biracki spisak.
Da su izbori za clanove saveta nacionalnih manjina u žiži interesovanja medu ljudima u staropazovackoj opštini i nije cudan podatak, jer ovo podrucje važi za multinacionalnu, multikulturnu sredinu u kojoj žive pripadnici razlicitih nacionalnih manjina.

U Staroj Pazovi je trenutno upisano 4.420 biraca, od toga Slovaka 3.123 a Roma 567. Ko nije upisan može to da obavi do 31.10. u kancelariji broj 47 u zgradi Opštine Stara Pazova.

Izbori se održavaju na svake cetiri godine i jako je važno da se cuje glas predstavnika nacionalnih manjina, jer to daje veci legitimitet nacionalnim savetima. U opštini Stara Pazova saznajemo da kod Romske nacionalne manjine imamu utvrdenih 5 lista, kod Slovacke nacionalne manjine su proglašene 4 izborne liste. Glasicki listic za nacionalne savete Roma ce biti žute boje a Slovacke nacionalne manjine plave boje.

Pripadnici nacionalnih manjina glasace na 4 izborna mesta utvrdena od strane republicke izborne komisije u srednjoj školi u Staroj Pazovi i moci ce da glasaju od 7h do 20 h kada se izborna mesta zatvaraju.