(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: USVOJEN ZAKON O TRANSFORMACIJI KBS U VOJSKU : SRBIJA ZATRAŽILA HITNU SEDNICU SB UN • ODRŽANA KONFERENCIJA ZA NOVINARE POLICIJSKE UPRAVE U SREMSKOJ MITROVICI PREKO 2.600 KRIVIČNIH DELA POČINJENO U SREMU U TOKU PROTEKLE GODINE • SNEG I LEDENA KIŠA OTEŽAVAJU SAOBRAĆAJ: JKP “ČISTOĆA” ČISTI PUTEVE PO PRIORITETIMA• VREME: VEČERAS SNEG, NAJNIŽA TEMPERATURA -5 STEPENI
Politika 30.10.2018.
Stara Pazova
Izbori za Savete nacionalnih manjina u nedelju 04. novembra

Redovni izbori za clanove nacionalnih saveta nacionalnih manjina održavaju se svake cetiri godine, koliko, prema Zakonu o nacionalnim savetima nacionalnih manjina, traje mandat jednog saziva nacionalnog saveta. Ove godine izbori ce biti održani 4. novembra, a cak pola miliona ljudi u Srbiji je upisano u poseban biracki spisak.
Da su izbori za clanove saveta nacionalnih manjina u žiži interesovanja medu ljudima u staropazovackoj opštini i nije cudan podatak, jer ovo podrucje važi za multinacionalnu, multikulturnu sredinu u kojoj žive pripadnici razlicitih nacionalnih manjina.

U Staroj Pazovi je trenutno upisano 4.420 biraca, od toga Slovaka 3.123 a Roma 567. Ko nije upisan može to da obavi do 31.10. u kancelariji broj 47 u zgradi Opštine Stara Pazova.

Izbori se održavaju na svake cetiri godine i jako je važno da se cuje glas predstavnika nacionalnih manjina, jer to daje veci legitimitet nacionalnim savetima. U opštini Stara Pazova saznajemo da kod Romske nacionalne manjine imamu utvrdenih 5 lista, kod Slovacke nacionalne manjine su proglašene 4 izborne liste. Glasicki listic za nacionalne savete Roma ce biti žute boje a Slovacke nacionalne manjine plave boje.

Pripadnici nacionalnih manjina glasace na 4 izborna mesta utvrdena od strane republicke izborne komisije u srednjoj školi u Staroj Pazovi i moci ce da glasaju od 7h do 20 h kada se izborna mesta zatvaraju.