(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Ljubica Ognjenović na Svetskom samitu mladih lidera u Čikagu • Muzički programi u okviru Pazovačkog Kulturnog leta 209 • Ulazak u NATO nije preduslov za ulazak u Evropsku uniju – poručio Volters • Dojava o bombi u avionu na Beogradskom aerodromu • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi na poziciji 617 • VREME: Sučano, temperatura od 16 do 28 stepeni
Info 30.10.2018.
Stara Pazova
PRUGA STARA PAZOVA - NOVI SAD: Počela izgradnja vijadukta kod Beške

„RŽD Internešnl“ je u oktobru započela radove na izgradnji vijadukta u 51 km deonice Stara Pazova – Novi Sad pruge Beograd – Budimpešta. Dvokolosečni železnički most, dužine oko pola kilometra, biće izgrađen nedaleko od stanice Beška na deonici Stara Pazova – Novi Sad.

Ovde se trenutno izvode radovi na raščišćavanju teritorije, kao i geodetsko obeležavanje. Izgradnja vijadukta će trajati oko godinu i po dana. Nakon završetka svih radova na projektu na ovoj deonici će putnički vozovi moći da razviju brzinu do 200 km/č, a teretni – do 130 km/č.

Postojeća jednokolosečna pruga izgrađena je krajem 19. veka i u ovom trenutku ograničenje brzine ne prelazi 43 km/č.Podsećamo da je krajem jula na deonici Stara Pazova – Inđija započeto polaganje gornjeg stroja koloseka za brzinu od 200 km/č. U ovom trenutku već je položeno oko 9 km na oba koloseka otvorene pruge. „RŽD Internešnl“ izvodi modernizaciju i izgradnju dvokolosečne železničke pruge na deonici Stara Pazova – Novi Sad, dužine više od 40 km, uključujući izgradnju vijadukta u 51 km, u okviru Aneksa 3.2 uz Ugovor. Ukupna vrednost Aneksa 3.2 iznosi oko 248 miliona američkih dolara.Ovaj aneks predviđa izgradnju dvokolosečne železničke pruge, dva vijadukta, dve galerije, 19 mostova i nadvožnjaka, kao i 36 propusta.

Pored toga, biće izgrađena nova stanica Beška sa pothodnicima, rekonstruisane stanice Inđija, Sremski Karlovci i Petrovoradin sa pothodnicima, stajalište Karlovički Vinogradi.