(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Počeli završni ispiti za osnovce • Završen parking ispred staropazovačkog vrtića • Novopazovčani obeležili slavu naselja • Večeras otvaranje izložbe radova grafičarke iz Inđije • Svi korisnici usluga kablovskog operatera Supernova (bivši Kopernikus) mogu pratiti program RTV Stara Pazova i u digitalnoj ponudi na poziciji 617 • VREME: Oblačno i sparno, temperatura od 18 do 27 stepeni
Život 04.10.2018.
Stara Pazova
Održana komemoracija povodom smrti sportskog novinara Dragana Bursaća

Komemoracija povodom smrti našeg kolege Dragana Bursaća održana je danas u Svečanoj sali Bele zgrade u Staroj Pazovi uz prisustvo članova njegove porodice, kolega, sportista i predstavnika lokalne samouprave.

Minutom ćutanja počeo je komemorativni skup na kojem su kolege i sportski radnici istakli da ga pamte kao vrhunskog profesionalca u potpunosti posvećenog poslu sa izrazito objektivnim stavovima.

Bursać je bio novinar čije tekstove nije trebalo proveravati, a njegovo hirurško precizno i nepogrešivo svedočenje sportskih događaja njegov su sinonim, istakao je direktor RTV Stara Pazova Miloš Lazić.

Svoje sportsko znanje nesebično je prenosio na mlađe kolege. Sportski hroničar ali i vanserijski čovek, kako kažu njegovi prijatelji.

Stara Pazova izgubila je čoveka koji je najzaslužniji za održavanje tradicije dodeljivanja prestižne nagrade Sportista godine opštine Stara Pazova .

Bursać je rođen u Krnješevcima, nakon Gimnazije završio je Fakultet političkih nauka u Beogradu. Profesionalno se bavio sportskim novinarstvom na radiju, a kasnije i na RTV Stara Pazova više od 30 godina. Bio je autor i voditelj emisija "Legende sporta" i "Sport specijal", realizovao je prenose brojnih sportskih događaja. Preminuo je usled iznenadne bolesti u 60. godini života.