(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: USVOJEN ZAKON O TRANSFORMACIJI KBS U VOJSKU : SRBIJA ZATRAŽILA HITNU SEDNICU SB UN • ODRŽANA KONFERENCIJA ZA NOVINARE POLICIJSKE UPRAVE U SREMSKOJ MITROVICI PREKO 2.600 KRIVIČNIH DELA POČINJENO U SREMU U TOKU PROTEKLE GODINE • SNEG I LEDENA KIŠA OTEŽAVAJU SAOBRAĆAJ: JKP “ČISTOĆA” ČISTI PUTEVE PO PRIORITETIMA• VREME: VEČERAS SNEG, NAJNIŽA TEMPERATURA -5 STEPENI
Život 04.10.2018.
Stara Pazova
Održana komemoracija povodom smrti sportskog novinara Dragana Bursaća

Komemoracija povodom smrti našeg kolege Dragana Bursaća održana je danas u Svečanoj sali Bele zgrade u Staroj Pazovi uz prisustvo članova njegove porodice, kolega, sportista i predstavnika lokalne samouprave.

Minutom ćutanja počeo je komemorativni skup na kojem su kolege i sportski radnici istakli da ga pamte kao vrhunskog profesionalca u potpunosti posvećenog poslu sa izrazito objektivnim stavovima.

Bursać je bio novinar čije tekstove nije trebalo proveravati, a njegovo hirurško precizno i nepogrešivo svedočenje sportskih događaja njegov su sinonim, istakao je direktor RTV Stara Pazova Miloš Lazić.

Svoje sportsko znanje nesebično je prenosio na mlađe kolege. Sportski hroničar ali i vanserijski čovek, kako kažu njegovi prijatelji.

Stara Pazova izgubila je čoveka koji je najzaslužniji za održavanje tradicije dodeljivanja prestižne nagrade Sportista godine opštine Stara Pazova .

Bursać je rođen u Krnješevcima, nakon Gimnazije završio je Fakultet političkih nauka u Beogradu. Profesionalno se bavio sportskim novinarstvom na radiju, a kasnije i na RTV Stara Pazova više od 30 godina. Bio je autor i voditelj emisija "Legende sporta" i "Sport specijal", realizovao je prenose brojnih sportskih događaja. Preminuo je usled iznenadne bolesti u 60. godini života.