(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: ●Tokom oktobra i novembra anketiranje poljoprivrednih gazdinstava ● Do 2. novembra otvoren konkurs za ostvarivanje prava na regresirani prevoz studenata i đaka do škole ili fakulteta ● Do 24. oktobra otvorene prijave za dodelu nagrada najboljim romskim učenicima ● Za lečenje Stefana Subotića iz Belegiša potrebno 69.000 evra: Pošaljite SMS 360 na 3030 ● VREME: Miholjsko leto u prvoj polovini oktobra
Život 29.09.2018.
Stara Pazova
Svetski dan srca obeležen i u Staroj Pazovi, Krnješevcima i Belegišu

Svake godine u svetu od bolesti srca i krvnih sudova umre preko 17 miliona ljudi. Svetski dan srca obeležava se već 18 godina s ciljem da se poveća znanje o rizicima i unaprede mere prevencije.

U staropazovačkoj opštini danas je obeležen ovaj dan pod sloganom “Ojačajte svoje srce” u organizaciji Doma zdravlja i Crvenog krsta. Prema poslednjoj Analizi morbiditeta staropazovačkog Doma zdravlja, najveći broj obolelih u 10 naselja ima problem sa srcem, krvim sudovima i krvotokom.

Akcija besplatnih preventivnih pregleda u Staroj Pazovi, Krnješevcima i Belegišu podrazumevale je proveru krvnog pritiska i nivo šećera u krvi. Akcija je bila prilika da se u saradnji sa republikim Zavodom za transfizuju održi redovna kacija dobovoljnog davanja krvi ispred zgrade opštine u Staroj Pazovi kojoj se odazvalo više od 40 humanista.