(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Počeli završni ispiti za osnovce • Završen parking ispred staropazovačkog vrtića • Novopazovčani obeležili slavu naselja • Večeras otvaranje izložbe radova grafičarke iz Inđije • Svi korisnici usluga kablovskog operatera Supernova (bivši Kopernikus) mogu pratiti program RTV Stara Pazova i u digitalnoj ponudi na poziciji 617 • VREME: Oblačno i sparno, temperatura od 18 do 27 stepeni
Info 28.09.2018.
Stara Pazova
Delegacija Opštine Stara Pazova na obeležavanju 102. godine iskrcavanja Srpske vojske na Krf

Danas je na ostrvu Krf i Vido održan komemorativni skup u znak sećanja na stradale civile i pripadnike srpske vojske tokom albanske golgote 1916 godine.

Na spomen- kosturnicu na ostrvu Vido vence je položila delegacija Republike Srbije predvođena generalnim sekretarom i ličnim izaslanikom Predsednika Republike Nikolom Selakovićem zajedno sa Aleksandrom Vulinom, Ministrom odbrane i Milošem Vučevićem, Gradonačelnikom Novog Sada.

U zajedničkom obraćanju sa gradonačelnikom opštine Krf Konstatinosom Nikolozosom, Nikola Selaković je istakao žrtvu koju je Srbija podnela zarad bolje budućnosti.

Posle više od mesec dana teških marševa po najtežem vremenu i bespuću, srpska Vojska se prikupila kod Skadra, Drača i Valone odakle se povukla na Krf, gde je nakon oporavka krenula u proboj Solunskog fronta.

Vence su položili i predstavnici civilnih i vojnih vlasti Grčke i grada Krfa, brojna udruženja i predstavnici lokalnih samouprava iz Srbije a među njima i Predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović.

Komemoracija je nastavljena polaganjem venaca u “Plavu grobnicu” kod ostrva Vido gde je sahranjeno oko 10.000 srpskih vojnika.

Obeležavanje jubileja iskrcavanja i proboja Solunskog fronta biće obeleženo i sutra na srpskom vojničkom groblju Zejtinlik kod Soluna.