(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: „Start Up- Program promocije preduzetništva i samozapošljavanja“ u Staroj Pazovi • Policija rasvetlila slučaj skrnavljenja groba u Starim Banovcima, uhapšene dve osobe • Od Pokrajine još 20 miliona za rekonstrukciju vodovoda u Novoj Pazovi • I poštari u staropazovačkoj opštini obustavili rad • Roboti pčelice u pomažu deci u učenju u ŠOSO "Anton Skala" • Odbojkašice Jedinstva u derbiju Superlige dočekuju TENT • Program RTV Stara Pazova možete pratiti u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i 29 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Temperatura jutarnja od -1, najviša dnevna do 7 stepeni, mirno bez vetra
Život 28.09.2018.
Stara Pazova
"STOPAMA NAŠIH PREDAKA": Legende Crvene Zvezde na Krfu uz podršku staropazovačke opštine

U sklopu obeležavanja jubileja 100 godina od završetka i Svetskog rata sinoć su na Krfu veterani Crvene Zvezde odigrali revijalnu utakmicu sa veteranima Fudbalskog kluba Krf.

Meč je odigran u spomen na događaj od pre tačno 102 godine, kada je tek pridošla srpska vojska na Krfu, smogla snage da oformi fudbalski tim i odigra prijateljsku utakmicu sa domaćinom, a potom i sa ekipom savezničke Francuske vojske.

Veterani Crvene Zvezde predvođeni Petrovićem i Borovnicom, uz podršku Miloša Šestića i Duleta Savića sa klupe, kao i ostalih legendi našeg najtrofenijeg kluba, pobedili su vršnjake sa Krfa rezultatom 4:3.

Zvezdu je u vođstvo doveo Tintor na samom početku utakmice, a nedugo zatim je i Borovnica povećao rezultat na 0:2. Domaćini su se oslobodili bremena veličine protivnika i do kraja prvog poluvremena smanjili na 1:2, a početkom drugog i izjednačili na 2:2. Ubrzo je Krnješevac fantastičnim golom ponovo doveo crvenu Zvezdu u vođstvo 2:3 a Maričić povećao prednost na 2:4. Krfljani su do kraja uspeli da smanje na 3:4 i time privedu ovo lepo fudbalsko veče kraju. Pored spomenutih, trener Zvezde, Jovan Kule Aćimović je dao priliku gotovo svim igračima koji su pristigli na Krf: Nikoliću, D. Mandiću, Z.Mandiću, Čuli, Đukiću, Stevoviću, Jankoviću, Turkalju, Milosavljeviću, Cokiću, Radoviću i Jeftoviću.

Nakon utakmice Dušan Savić je naznačio kako posebno emotivno doživljava boravak na Krfu jer je njegov deda proša albansku golgotu i kasnije učestvovao u proboju Solunskog fronta.

Cela manifestacija se održava u sklopu obeležavanja jubileja 100 godina od završetka Velikog rata koji u ovom slučaju realizuje Patrijaršija Srpske Pravoslavne Crkve uz pomoć Udruženja Srpsko- Krfskog prijateljstva, a uz podršku Opštine Stara Pazova. Upravo predsednik staropazovačke opštine, Đorđe Radinović je izrazio zahvalnost legendama našeg fudbala koji su nas ovim gostovanjem podsetili na mesto gde je vaskrsavala srpska država.

Pre odigrane utakmice, nekadašnji fudbaleri Crvene Zvezde su obišli najznačajnija mesta boravka srpske vojske koja se obnavljaju u okviru projekta “Stopama naših predaka” gde se u radu sa talentovanim đacima čuva i izučava sećanje na boravak Srpske vojske na Krfu.

Utakmici su prisustvovali i najviši zvaničnici ostrva Krf koji su uručili priznanja za uspešnu saradnju na jačanju veza između dva naroda.