(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Blagi pad javljanja u kovid ambulante, oprez neophodan, sve više otkrivenih sa antitelima • Lančani sudar u naselju Banovci-Dunav • Petlja Stara Pazova na autoputu BG - NS biće zatvorena do 17. jula • Trenutno 29 aktivna slučaja COVID 19 u staropazovačkoj opštini, svi imaju laku kliničku sliku • Otvorene još dve kovid ambulante: u Surduku za područje Podunavlja i u Krnješevcima za područje Nove Pazove, Vojke i Krnješevaca • Telefoni kovid ambulanti u Staroj Pazovi su 310-284 i 062/763-520, u Krnješevcima 2391-115 i 062/762-804, a u Surduku 371-415 i 062/763-393 • Od petka počinje prskanje komaraca u našoj opštini • Popravka nadvožnjaka na putu Nova Pazova - Novi Banovci će trajati do 01. avgusta • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i MTS IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Sunčano i toplije, temperatura od 14 do 31 stepeni.
Život 28.09.2018.
Stara Pazova
"STOPAMA NAŠIH PREDAKA": Legende Crvene Zvezde na Krfu uz podršku staropazovačke opštine

U sklopu obeležavanja jubileja 100 godina od završetka i Svetskog rata sinoć su na Krfu veterani Crvene Zvezde odigrali revijalnu utakmicu sa veteranima Fudbalskog kluba Krf.

Meč je odigran u spomen na događaj od pre tačno 102 godine, kada je tek pridošla srpska vojska na Krfu, smogla snage da oformi fudbalski tim i odigra prijateljsku utakmicu sa domaćinom, a potom i sa ekipom savezničke Francuske vojske.

Veterani Crvene Zvezde predvođeni Petrovićem i Borovnicom, uz podršku Miloša Šestića i Duleta Savića sa klupe, kao i ostalih legendi našeg najtrofenijeg kluba, pobedili su vršnjake sa Krfa rezultatom 4:3.

Zvezdu je u vođstvo doveo Tintor na samom početku utakmice, a nedugo zatim je i Borovnica povećao rezultat na 0:2. Domaćini su se oslobodili bremena veličine protivnika i do kraja prvog poluvremena smanjili na 1:2, a početkom drugog i izjednačili na 2:2. Ubrzo je Krnješevac fantastičnim golom ponovo doveo crvenu Zvezdu u vođstvo 2:3 a Maričić povećao prednost na 2:4. Krfljani su do kraja uspeli da smanje na 3:4 i time privedu ovo lepo fudbalsko veče kraju. Pored spomenutih, trener Zvezde, Jovan Kule Aćimović je dao priliku gotovo svim igračima koji su pristigli na Krf: Nikoliću, D. Mandiću, Z.Mandiću, Čuli, Đukiću, Stevoviću, Jankoviću, Turkalju, Milosavljeviću, Cokiću, Radoviću i Jeftoviću.

Nakon utakmice Dušan Savić je naznačio kako posebno emotivno doživljava boravak na Krfu jer je njegov deda proša albansku golgotu i kasnije učestvovao u proboju Solunskog fronta.

Cela manifestacija se održava u sklopu obeležavanja jubileja 100 godina od završetka Velikog rata koji u ovom slučaju realizuje Patrijaršija Srpske Pravoslavne Crkve uz pomoć Udruženja Srpsko- Krfskog prijateljstva, a uz podršku Opštine Stara Pazova. Upravo predsednik staropazovačke opštine, Đorđe Radinović je izrazio zahvalnost legendama našeg fudbala koji su nas ovim gostovanjem podsetili na mesto gde je vaskrsavala srpska država.

Pre odigrane utakmice, nekadašnji fudbaleri Crvene Zvezde su obišli najznačajnija mesta boravka srpske vojske koja se obnavljaju u okviru projekta “Stopama naših predaka” gde se u radu sa talentovanim đacima čuva i izučava sećanje na boravak Srpske vojske na Krfu.

Utakmici su prisustvovali i najviši zvaničnici ostrva Krf koji su uručili priznanja za uspešnu saradnju na jačanju veza između dva naroda.