(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: ●Tokom oktobra i novembra anketiranje poljoprivrednih gazdinstava ● Do 2. novembra otvoren konkurs za ostvarivanje prava na regresirani prevoz studenata i đaka do škole ili fakulteta ● Do 24. oktobra otvorene prijave za dodelu nagrada najboljim romskim učenicima ● Za lečenje Stefana Subotića iz Belegiša potrebno 69.000 evra: Pošaljite SMS 360 na 3030 ● VREME: Miholjsko leto u prvoj polovini oktobra
Ekonomija 17.09.2018.
Stara Pazova
Medijusijada za Feniks

Prethodnog vikenda održana je druga po redu Medijusijada, i ovog puta organizovano je takmičenje u kuvanju gulaša, a sav prihod manifestacije humanitarnog karaktera namenjen Društvu Feniks i prijatelji koje se bavi afirmacijom osoba sa invaliditetom.

Krčkao se gulaš na sremački način na drugoj po redi Medijusijadi koja je i ovaj put okupila veliki broj Medijusovih prijatelja, dobavljača i potrošača kako bi zajedno proslavili uspeh projekta pogona za meso, a uz to septembar je mesec kada se navršava 24 godine od osnivanja pomenute kompanije.

14 ekipa računajući domaćina takmičilo se za titulu najboljeg gulaša, pobednici su ekipa Nedeljković iz Šašinaca, a ocenjivao ih stručan žiri na čelu sa čuvenim majstorem kulinarstva Nenadom Gladićem, poznatijem kao Lepi Brka.

Medijusijada je posvećena projektu koji je zabeležio veliki uspeh, naime pre dve godine Medius je pustio u rad fabriku za preradu mesa i delikatesa, danas proizvode preko 1000 tona mesa godišnje što ih je obavezalo da prošire svoje kapacitete, a pre svega ima jedan humani cilj. Svi učesnici Medijusijade su pokazali humanost na delu i donirali su sredstva Društvu "Feniks" koje postoji 25 godina u staropazovačkoj opštini i bori se za afirmaciju osoba sa invaliditetom.