(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: U sredu isključenje struje u Novim Banovcima • Građani Srbije su se na referendumu izjasnili sa 61,84 odsto glasova u korist potvrđivanja Akta o promeni Ustava u oblasti pravosuđa • REFERENDUM U OPŠTINI STARA PAZOVA: 61,77 % izašlih glasača zaokružilo DA • COVID 19: Redovi ispred kovid ambulanti širom Srbije se ne smanjuju, već nekoliko dana registruje se petocifreni broj zaraženih. U Srbiji registrovano 12.797 obolelih • Bronza za Mariju Malić na Gran priju u Soveniji • VREME: Sunčano i hladno, temperatura od -1 do 6 stepeni • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 655 i MTS IPTV-a na poziciji 545
Politika 22.05.2018.
Stara Pazova
SO STARA PAZOVA: O radu mesnih zajednica

Na 28. Sednici SO Stara Pazova većinom glasova odbornika usvojeni su, između ostalog, Finansijski izveštaji o poslovanju i Izveštaji o radu Mesnih zajednica Novi Banovci, Banovci Dunav, Nova Pazova, Belegiš i Surduk za prošlu godinu, kao i Izveštaji o radu i Finansijski izveštaji staropazovačkog Doma zdravlja i Crvenog krsta za 2017. Lokalni odbornici dali su saglasnost i na Godišnji program zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta za tekuću godinu, a usvojeno je i novo radno vreme ugostiteljskih objekata. Na period od četiri godine na mesto direktora Turističke organizacije opštine Stara Pazova imenovana je Dragana Zorić Stanojković koja je i u proteklom periodu vršila ovu dužnost.
Najveća pažnja lokalnih odbornika, pogotovu onih iz opozicionih stranaka na 28. sednici bila je posvećena je radu mesnih zajednica i novcu koji je potrošen u protekloj godini. Bila je to i prilika da se ukaže i na potrebe i probleme mesnih zajednica, pre svega Nove Pazove kao jedne od najvećih u opštini, a kako je sednici prisustvovao i predsednik Opštine Stara Pazova Đorđe Radinović rešenja za pojedine probleme u ovom naselju mogu se očekivati u narednom periodu. Odbornici iz opozicionih stranaka predočili su problem nedostatka pojedine medicinske opreme u staropazovačkom Domu zdravlja kao što su holter EKG aparati. Većinom glasova odbornici su dali saglasnost da se radno vreme ugostiteljskih objekata vikendom produži do 3 umesto do dosadašnjih 2 sata posle ponoći, a predsednik opštine je apelovao na građane da ukoliko imaju problem sa bukom isti prijave policiji koja u ovom slučaju treba da reaguje. Zbog realizacije investicija u prethodnom periodu kao što su izgradnja kružnih tokova, u ovom slučaju u Vojki pojedine sporedne ulice ostale su lošem stanju, a predsednik opštine istakao je da će i te ulice biti sanirane. Pojedini odbornici ukazali su, između ostalog, i na problem neuslovnosti sale u kojoj se održavaju sednice SO, a prvi čovek opštine najavio je da je projekat rekonstrukcije ovog prostora završen, te da se u narednom periodu očekuje raspisivanje tendera i odabir izvođača. Bila je to prilika da se zatraži reakcija nadležnih organa kada je u pitanju paljenje kablova u Fruškogorskoj ulici kao što je to bio slučaj u rešavanju problema koji se ticao čišćenja kanala u ulici Vere Miščević u Staroj Pazovi.