(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: U sredu isključenje struje u Novim Banovcima • Građani Srbije su se na referendumu izjasnili sa 61,84 odsto glasova u korist potvrđivanja Akta o promeni Ustava u oblasti pravosuđa • REFERENDUM U OPŠTINI STARA PAZOVA: 61,77 % izašlih glasača zaokružilo DA • COVID 19: Redovi ispred kovid ambulanti širom Srbije se ne smanjuju, već nekoliko dana registruje se petocifreni broj zaraženih. U Srbiji registrovano 12.797 obolelih • Bronza za Mariju Malić na Gran priju u Soveniji • VREME: Sunčano i hladno, temperatura od -1 do 6 stepeni • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 655 i MTS IPTV-a na poziciji 545
Ekonomija 21.05.2018.
Stara Pazova
U toku dvodnevna obuka za započinjanje sopstvenog posla

U toku je dvodnevna obuka za početnike u biznisu koja se održava u Beloj zgradi u Staroj Pazovi. Petnaestak budućih preduzetnika pored želje i volje da započnu sopstveni biznis žele da nauče kako i šta im je sve potrebno kako bi postali sami svoje gazde. Od otvaranje radnje za izradu narodne nošnje do pružanja kamenorezačkih usluga samo su neke od ideja polaznika obuke.
Obuka je izazvala veliko interesovanje, između ostalog i među pripadnicima romske nacionalne manjine koji završavaju ili su završile srednje škole ili fakultete. Da Romi misle na svoju budućnost potvrđuju i u opštinskoj Kancelariji za inkluziju Roma koja je ovu oblast uvrstila kao prioritetnu u Lokalni akcioni plan za unapređenje njihovog položaja. Da je pokretanje soopstvenog posla pravi put za romsku populaciju potvrđuje i činjenica da kao teže zapošljiva lica mogu računati na podsticaje države. U ovoj godini Ministarstvo privrede u saradnji sa Regionalnom razvojnom agencijom Srem i Opštinom Stara Pazova organizovalo je tri obuke za početnike u bizinisu u ovoj opštini kroz koje je prošlo oko 50-oro polaznika.