(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: U sredu isključenje struje u Novim Banovcima • Građani Srbije su se na referendumu izjasnili sa 61,84 odsto glasova u korist potvrđivanja Akta o promeni Ustava u oblasti pravosuđa • REFERENDUM U OPŠTINI STARA PAZOVA: 61,77 % izašlih glasača zaokružilo DA • COVID 19: Redovi ispred kovid ambulanti širom Srbije se ne smanjuju, već nekoliko dana registruje se petocifreni broj zaraženih. U Srbiji registrovano 12.797 obolelih • Bronza za Mariju Malić na Gran priju u Soveniji • VREME: Sunčano i hladno, temperatura od -1 do 6 stepeni • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 655 i MTS IPTV-a na poziciji 545
Ekonomija 17.05.2018.
Stara Pazova
Stara Pazova se priprema za participativno budžetiranje

Građani jedinog sremskog grada i opštine Ruma već uveliko imaju priliku da sami izaberu u šta će se tokom godine ulagati njihov novac. Ostale sremske opštine pripremaju se za uvođenje participativnog budžetiranja. To praktično znači da su građani Sremske Mitrovice i Rume imali priliku da odlučuju na šta će se trošiti njihov novac i time direktno učestvovali u kreiranju budžeta grada, odnosno opštine.
Opština Stara Pazova ove godine izdala je prvi Građanski vodič trudeći se da građanima na pristupačan i razumljiv način predstavi planovi lokalne samouprave, odnosno odgovori na pitanja: kako nastaje budžet, kako se puni opštinska kasa i na šta se troši novac svih građana. Bez obzira što Stara Pazova do sada nije primenjivala proces participativnog budžetiranja, opštinsko rukovodstvo je imalo sluha za potrebe građana, pa je tako za ovu godinu definisano 17 prioritetnih programa. Najveći deo sredstava namenjen je za organizaciju saobraćaja i putnu infrastrukturu, stanovanje i predškolsko obrazovanje. Proces participativnog budžetiranja u Staroj Pazovi biće primenjen ove godine, te će članovi lokalne zajednice posredstvom mesnih zajednica odlučivati kako će se potrošiti deo novca iz lokalnog budžeta u narednoj godini, te na ovaj naćin jače sarađivati s lokalnom vlašću u donošenju odluka koje utiču na njihove živote.