(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: U sredu isključenje struje u Novim Banovcima • Građani Srbije su se na referendumu izjasnili sa 61,84 odsto glasova u korist potvrđivanja Akta o promeni Ustava u oblasti pravosuđa • REFERENDUM U OPŠTINI STARA PAZOVA: 61,77 % izašlih glasača zaokružilo DA • COVID 19: Redovi ispred kovid ambulanti širom Srbije se ne smanjuju, već nekoliko dana registruje se petocifreni broj zaraženih. U Srbiji registrovano 12.797 obolelih • Bronza za Mariju Malić na Gran priju u Soveniji • VREME: Sunčano i hladno, temperatura od -1 do 6 stepeni • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 655 i MTS IPTV-a na poziciji 545
Info 16.05.2018.
Stara Pazova
Kako funkcionišu profesionalni upravnici zgrada na teritoriji opštine Stara Pazova

Na teritoriji Opštine Stara Pazova trenutno postoje dva profesionalna upravnika zgrada. Upravljaju sa 50 ulaza, najviše u Novim Banovcima i naselju Banovci Dunav, oko 90%, zatim u Novoj i Staroj Pazovi. Dosta je zgrada koje su sad u postupku registracije.
Tehničko održavanje i higijena zgrada kod većine ovakvih stambenih objekata od polovine prošle godine je u nadležnosti profesionalnih upravnika a Stevan Večerinac, koji je na mestu profesionalnog upravnika u staropazovačkoj opštini od pre 4 meseca kaže da su iskustva sa terena i sa stanarima pozitivna: "U 90% slučajeva je dobra saradnja sa stanarima. Sačekali su nas veliki problemi koji se nisu rešavali godinama, od curenja krova do loših kanalizacionih i vodovodnih instalacija. Nagomilane probleme smo prinuđeni da rešavamo u najkraćem mogućem roku." I stanovnici naselja Banovci- Dunav kažu da su profesionalne upravnike sačekali kvarovi na automatima za svetlo u hodnicima i centralnim vratima.
Na teritoriji opštine Stara Pazova jedna od firmi, koja se organizacijom profesionalnog upravljanja zgrada i njihovim održavanjem jeste "Temini sistem", koja ima trenutno dva profesionalna upravnika a direktor Vojislav Jekić kaže da trenutno upravljaju sa 50-ak ulaza: "Može se registrovati poseban ulaz a može i celina zgrade, dakle sve što je pod krovom i sa spoljašnjim zidovima. Mi proporučujemo stanarima da se ipak registruju po posebnim ulazima."
Probleme rešavaju sa svojim ekipama ili u saradnji sa javnim komunalnim preduzećima. Kako su za tehničko održavanje i higijenu potrebna finansijska sredstva, Opštinska uprava je donela preporuku o minimalnoj ceni za investiciono održavanje na osnovu starosti zgrade, 300 dinara se izdvaja za upravnika a 500 dinara za tekuće održavanje. Kako je projekat još na početku ne postoji precizan uvid kakva je naplata, odnosno koliko su stanari redovne platiše. Profesionalni upravnici vode računa 24 sata o stambenoj jedinici, uz naglasak da je jako bitna bezbednost stanara, ali i higijena i preventivno delovanje u celoj zgradi kako bi se izbegli eventualni kvarovi.