(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: U sredu isključenje struje u Novim Banovcima • Građani Srbije su se na referendumu izjasnili sa 61,84 odsto glasova u korist potvrđivanja Akta o promeni Ustava u oblasti pravosuđa • REFERENDUM U OPŠTINI STARA PAZOVA: 61,77 % izašlih glasača zaokružilo DA • COVID 19: Redovi ispred kovid ambulanti širom Srbije se ne smanjuju, već nekoliko dana registruje se petocifreni broj zaraženih. U Srbiji registrovano 12.797 obolelih • Bronza za Mariju Malić na Gran priju u Soveniji • VREME: Sunčano i hladno, temperatura od -1 do 6 stepeni • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 655 i MTS IPTV-a na poziciji 545
Info 14.05.2018.
Stara Pazova
Stara Pazova se predstavila u Bratislavi

Programom u Zičijevoj palati, u starom gradu slovačke prestonice, juče su počeli Dani Stare Pazove u Bratislavi. Svečanom programu je pored brojnih gostiju, prisustvovao i ambsador Srbije u Slovačkoj Momčilo Babić koji je naglasio da se i na ovaj način neguju dobri odnosi dve države.
Predsednik Opštine Stara Pazova Đorđe Radinović je izrazio zadovoljstvo ovom manifestacijom kojom se predstavlja ne samo Opština, već i Srbija koja zaslužuje svoje mesto u EU. S tim se složio i predsednik Opštine Stari Grad na čijoj se teritoriji događaj održava. U programu su nastupili tamburaši Ljubinka Lazića, prikazan je film u produkciji RTV Stara Pazova, otvorena je izložba radova 4 akademskih slikara iz staropazovačke opštine i fotografija Stare Pazove. Druženju su se pridružili i fudbaleri “Slovana” iz Bratislave Boris Sekulić i Aleksandar Čavrić. U večernjim satima je odigrana predstava “Krčma na glavnom drumu”.
U okviru drugog dana manifestacije održan je defile centrom Starog grada na čijem je čelu bio predsednik Opštine Stara Pazova Đorđe Radinović. Kulturno - umetnički program je održan na letnjoj sceni na Hvjezdoslavovom trgu, a početak programa započet je obraćanjem Radoslava Števčika, primatora Starog Grada i predsednika Opštine Stara Pazova. Zatim su se u programu nizale srpske i slovačke pesme i igre u izvođenju OKUD-a “Sveti Sava” iz Nove Pazove i FA “Klasje” iz Stare Pazove. Nakon toga je usledio koncert Tamburaškog orkestra Ljubinka Lazica i grupe “Pangea bojs”. Program je bio veona posećen, kao i štandovi na kojima je prezentovana gastronomija, turizam, privreda, i narodna radinost.