(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Staropazovčanin izvršio samoubistvo ispred Skupštine Srbije. Beživotno telo muškarca pronađeno u Gajićevoj bari • Turistička organizacija predstavlja brošuru 250 godina Slovaka u Staroj Pazovi na sajmu u Bratislavi • Do kraja januara izmena režima saobraćaja na putu Stara Pazova - Stari Banovci • Program RTV Stara Pazova možete pratiti u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i 29 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Temperatura od -2 do 5 stepeni.
Život 25.04.2018.
Stara Pazova
U opštini Stara Pazova najviše boluju od bolesti srca i povišenog krvnog pritiska

U opštini Stara Pazova tokom prošle godine bilo je blizu 69.000 obolelih što bi moglo da znači da je svaki stanovnik u ovoj sremskoj opštini bar jednom umao komplikacije kada je u pitanju zdravstveno stanje. Najviše su bili bolesni meštani dva sela i to u Surduku i Vojki, kao i Staropazovčani.
Oni najviše boluju od bolesti sistema krvotoka, bolesti sistema za disanje i bolesti mišićno – koštanog i vezivnog sistema. Među meštanima svih 9 naselja u opštini, u najvećoj meri javljala su se oboljenja prozrokovana povišenim krvnim pritiskom koja su dovela do ozbiljnih problema sa srcem i krvnim sudovima. Ne izostaje ni grip i zapaljanje pluća, a među tri najčešće bolesti jesu i problemi pacijenata sa zglobovima, kostima i kičmom.