(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: ●Tokom oktobra i novembra anketiranje poljoprivrednih gazdinstava ● Do 2. novembra otvoren konkurs za ostvarivanje prava na regresirani prevoz studenata i đaka do škole ili fakulteta ● Do 24. oktobra otvorene prijave za dodelu nagrada najboljim romskim učenicima ● Za lečenje Stefana Subotića iz Belegiša potrebno 69.000 evra: Pošaljite SMS 360 na 3030 ● VREME: Miholjsko leto u prvoj polovini oktobra
Život 12.01.2018.
Stara Pazova
U staropazovačkoj opštini rođeno više beba nego ranijih godina. Stanovništvo se uvećava mehaničkim prilivom

Prošle godine nastavljen je porast rađanja dece na teritoriji staropazovačke opštine. Na osnovu podataka iz Odeljenja društvenih delatnosti, odnosno broja podnetih prijava za roditeljski dodatak za prvo, drugo, treće i četvrto dete, 2017.godine rođeno je 635 dece.
Na primer, 2014. godine rođeno je 556 beba, 2015. 574 bebe, 2016. godine je zabeležen najveći skok u natalitetu od 623 rođene dece, a u protekloj je taj skok nadmašen. Ako uzmemo u obzir, da Zakonom o finansijskoj porodici sa decom nisu obuhvaćene porodice sa petoro i više dece, onda je beba bilo i malo više, ipak je prirodni priraštaj negativan. Stopa mortaliteta bila u 2017. na višegodišnjem nivou. Umrlo je 947 ljudi.
Poslednjih godina, zbog mehaničkog priliva u opštini Stara Pazova, koja zbog razvijenosti i mnogih pogodnosti, postaje sve privlačnija za življenje, beleži se porast stanovništva. U Odeljenju za društvene delatnosti saznajemo da se svake godine upiše više prvačića u škole, u nekim školama i za desetak više neko što se sedam godina ranije rodi, verovatno zbog doseljavanja porodica iz drugih krajeva.
A pored državnih podsticaja za rađanje dece, postoje i lokalni. I to naknada od 30% prosečne plate za prvo dete, dok podrška za nezaposlenu porodilju iznosi hiljadu evra na godinu dana. Gledajući rodnu strukturu, dečaci su u blagoj prednosti u staropazovačkoj opštini.