(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
Deca iz škole fudbala staropazovačkog Jedinstva su revijalnom utakmicom u petak, 1. jula 2022. otvorila 4. Memorijalni turnir Nikola Vulinović u Staroj Pazovi. Interesovanje učesnika je svake godine veliko, ali i ove učestvuju 32 ekipe, najviše iz staropazovačke opštine, ali iz susedne Inđije, jer žele da svojom igrom doprinesu humanosti i podstaknu na nju i druge. Manifestastaciju organizuje organizacija "Zagrli srcem - Nikola Vulinović”, čuvajući na ovaj način uspomenu na mladog Staropazovčanina, koji je preminuo od karcinoma, i u želji da pomogne izlečenje dece od ove teške bolesti. Zadovoljni su odzivom posetilaca a sva sredstva koja se prikupe od kotizacije od učesnika, prodaje pića i grickalica, kao dobrovoljni prilozi biće usmereni u humanitarne svrhe. Pored vaučera ove godine novinu predstavlja tombola. Zadovoljni su odzivom posetilaca a sva sredstva koja se prikupe od kotizacije od učesnika, prodaje pića i grickalica, kao dobrovoljni i prilozi biće usmereni u humanitarne svrhe. Do 10. jula kada je planirano finale, utakmice će se igrati svako veče sa početkom u 19 časova.
Ekonomija 09.01.2018.
Stara Pazova
Kako preživeti januar?

Januar kao prvi mesec u godini, obeležen praznicima, Novom godinom, Božićem, pravoslavnom Novom godinom i kad se na to dodaju još i krsne slave, najduži je mesec u godini. Iz godine u godinu tokom praznika se troši sve više novca, a građani uglavnom tokom ovog perioda nemaju meru, pa troše i više nego što to njihov budžet dozvoljava.
Kako preživeti ovaj mesec, najčešće je pitanje koje sebi postavljaju. Mnogima ostanu novčanici skroz prazni, neki ipak uspeju da raspodele novac za ceo mesec, vodeći računa prilikom kupovine koliko troše. Celo potrošačko društvo je koncipirano na zadovoljenju ljudskih potreba. Psiholozi kažu da kupovina deluje kao lek za depresiju, ali sa druge strane tu je i negativna crta, odnosno otrežnjenje koje nastupa nakon praznika. “Dok zadovoljamo potrebe za hranom, pićem, odećom, izgubimo kontakt sa realnošću, jer želimo što duže da budemo srećni. Polovinom meseca se otreznimo i vidimo da smo prekoračili budžet i potrošili više”, objašnjava Aleksandra Marjanović, transakcioni psiholog u Centru za socijalni rad Stara Pazova. Nakon prazničnog obilja na stolu, ostaju prazni džepovi. Januar je mesec kada se donose tradicionalno i nove odluke. Jedna od odluka bi bila kako da racionalno svedemo trošak da dugovi ne bi bili sve o čemu ćemo razmišljati ove godine.