(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: ●Tokom oktobra i novembra anketiranje poljoprivrednih gazdinstava ● Do 2. novembra otvoren konkurs za ostvarivanje prava na regresirani prevoz studenata i đaka do škole ili fakulteta ● Do 24. oktobra otvorene prijave za dodelu nagrada najboljim romskim učenicima ● Za lečenje Stefana Subotića iz Belegiša potrebno 69.000 evra: Pošaljite SMS 360 na 3030 ● VREME: Miholjsko leto u prvoj polovini oktobra
Info 05.01.2018.
Stara Pazova
STARA PAZOVA: Uskoro upućivanje incijative za status grada republičkom parlamentu i Vladi

Nakon usvojene inicijative, da Stara Pazova dobije status grada, sledi upućivanje iste republičkom parlamentu i vladi i očekivanja su rukovodstva Opštine, da se ovaj proces završi u naredne dve godine.
Inicijativa za status grada predsednika opštine Đorđa Radinovića, usvojena početkom decembra 2017. godine od strane odbornika SO Stara Pazova jedan je u nizu koraka ka dobijanju najvišeg statusa lokalne samouprave. Sledi upućivanje inicijative potkrepljene argumentima i studijama koje govore o tome, da su stvoreni uslovi za njeno ostvarenje, republičkoj Vladi i Parlamentu. Dobijanjem statusa grada, viši stepen upravljanja dobile bi institucije od javnog značaja, poput policije i suda, a brojna odeljenja institucija dobila bi status filijala, čime bi se podigao kvalitet njihovih usluga ka građanima, koji vide ovo ako mogućnost za bolji život.Ova procedura zahteva izvestan period vremena i očekivanja su da bude okončana do 2020. godine. Plan je lokalne samouprave da za to vreme realizuje nekoliko kapitalnih projekata, čime bi sa, do sada, izvršenim infrastrukturnim investicijama, i na terenu opravdala novu teritorijalnu organizaciju.
Status grada Opštini Stara Pazova omogućio bi još bolju buduću saradnju sa razvijenim evropskim gradovima i zajednički rad na projektima, koji se finansiraju iz sredstava Evropske unije, zatim ostvario bi se veći priliv sredstava iz republičkog budžeta, unapredilo bi se funkcionisanje lokalne samouprave koja bi kroz gradske opštine bila dostupnija građanima, a takođe stvorili bi se preduslovi za izgradnju savremene bolnice i univerziteta.