(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: ●Tokom oktobra i novembra anketiranje poljoprivrednih gazdinstava ● Do 2. novembra otvoren konkurs za ostvarivanje prava na regresirani prevoz studenata i đaka do škole ili fakulteta ● Do 24. oktobra otvorene prijave za dodelu nagrada najboljim romskim učenicima ● Za lečenje Stefana Subotića iz Belegiša potrebno 69.000 evra: Pošaljite SMS 360 na 3030 ● VREME: Miholjsko leto u prvoj polovini oktobra
Info 03.01.2018.
Stara Pazova
Očekivani privredni rast u ovoj godini 3,5 do 4 odsto

Ministar privrede Goran Knežević veruje da javna preduzeća mogu da podrže privredni rast, koji se očekuje da u narednoj godini bude 3,5 ili četiri odsto jer, kako ocenuje, ima pozitivnih pomaka u njihovom radu, što najbolje pokazuju poslovni rezultati koji su poslednjih godina sve bolji.
"Od gubitaka od 65,3 milijarde dinara u 2014. došli smo do neto dobitka od 16,3 milijarde u prvih šest meseci 2017", rekao je Knežević u intervjuu za "Politiku".Tako je Knežević odgovorio na pitanje da li javna preduzeća mogu da podrže privredni rast, koji bi prema očekivanjima ministra finansija naredne godine trebalo da dostigne 3,5 odsto, a Fiskalnog saveta četiri odsto.
Knežević se osvrnuo i na primedbu da su javna preduzeća još nereformisana, napominjući da se reforme sprovode, "samo u nekim preduzećima brže, a u nekim sporije". Kao primer, ministar je naveo promene kroz koje su prošle "Železnice Srbije" i EPS, te dodao da se očekuje i promena pravne forme EPS-a u akcionarsko društvo. "Dakle, reformišemo javna preduzeća, primenjuje se i set smernica koje već daju dobar rezultat. Sređivanje ovog sektora traje, ali mi ćemo biti istrajni", poručio je Knežević.