(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: ●Tokom oktobra i novembra anketiranje poljoprivrednih gazdinstava ● Do 2. novembra otvoren konkurs za ostvarivanje prava na regresirani prevoz studenata i đaka do škole ili fakulteta ● Do 24. oktobra otvorene prijave za dodelu nagrada najboljim romskim učenicima ● Za lečenje Stefana Subotića iz Belegiša potrebno 69.000 evra: Pošaljite SMS 360 na 3030 ● VREME: Miholjsko leto u prvoj polovini oktobra
Info 22.12.2017.
ostalo
Obeležen dan RV i PVO na batajničkom aerodromu

Srbija je među prvih 15 zemalja u svetu koje su vazduhoplove uvele u naoružanje i time stvorile ratno vazduhoplovstvo, a među prvih pet koje su ga upotrebljavale u ratnim dejstvima. Ove godine navršava se 105 godina od kako je srpsko ratno vazduhoplovstvo u upotrebi, a 204. Vazduhoplovna brigada obeležila je na batajničkom aerodromu Dan ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije.
Nakon dočeka vojne zastave Republike Srbije i i odavanja počasti minutom ćutanjama poginulima u ratnom vazduhoplovstvu i protivvazduhoplovnoj odbrani pred svečanim strojem 204. Vazduhoplovne brigade na aerodromu u Batajnici prisutni su mogli čuti da je ratno vazduhoplovstvo u Srbiji u upotrebi više od jednog veka, a bila je to prilika da se ukaže na značaj i zadatke ove vazduhoplovne oružane formacije Republike Srbije. U okviru obeležavanja Dana ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odrbane nagrađeni su pukovnici, potpukovnici, majori, kapetani, zastavnici, stariji vodnici prve klase i desetari, a godinu na izmaku ova vazduhoplovna brigada ocenjuje veoma uspešnom. Vojnom delu svečanosti prisustvali su i predstavnici opština Stara Pazova, Zemuna i Osečine, Srpske pravoslavne crkve i drugi.