(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: ●Tokom oktobra i novembra anketiranje poljoprivrednih gazdinstava ● Do 2. novembra otvoren konkurs za ostvarivanje prava na regresirani prevoz studenata i đaka do škole ili fakulteta ● Do 24. oktobra otvorene prijave za dodelu nagrada najboljim romskim učenicima ● Za lečenje Stefana Subotića iz Belegiša potrebno 69.000 evra: Pošaljite SMS 360 na 3030 ● VREME: Miholjsko leto u prvoj polovini oktobra
Info 21.12.2017.
Stara Pazova
HAPŠENJA U SREMU: Krivične prijave za dva lica zaposlena u rumskom JP „Stambeno“i bivšeg funkcionera u opštini Pećinci

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u prethodnih nekoliko dana, u više odvojenih akcija na suzbijanju finansijskog kriminala i korupcije, koje su posebno vezane za zloupotrebe službenih položaja u državnim organima, uhapsili su 38 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su u periodu od 2008. godine do danas počinili više koruptivnih krivičnih dela.
U Rumi su uhapešna dva lica zaposlena u Javnom preduzeću „Stambeno“ zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela pronevera i falsifikovanje službene isprave, odnosno postoje osnovi sumnje od januara 2016. do septembra ove godine prisvojili milion dinara od naplate troškova grejanja koje su građani uplaćivali na blagajni ovog preduzeća. U Pećincima je protiv bivšeg funkcionera podneta krivična prijava u redovnom postupku zbog postojanja osnovne sumnje da je počinio krivično dela zloupotreba službenog položaja, pa se tako osumnjičeni tereti da je bez prethodno sprovedenog postupka eksproprijacije zaključio ugovor sa jednim privrednim društvom kome je na taj način omogućio izgradnju saobraćajnice i time oštetio više fizičkih lica, te su kasnije oštećeni u parničnom postupku od opštine Pećinci naplatili štetu od 61 milion dinara. U Sremskoj Mitrovici je protiv odgovornog lica privrednog društva „Relja Petrol“ podneta krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica i falsifikovanje službene isprave, odnosno osumnjičeni je u periodu od jula do oktobra ove godine izvršio nabavku robe od 11 privrednih društava u ukupnom iznosu od 4 miliona 800 hiljada dinara koju nije evidentirao u svojim poslovnim knjigama, a zatim je prodao nepoznatim kupcima za gotov novac koji je prisvojio za sebe.