VESTI: Počinje rekonstrukcija asfalta u centru Stare Pazove: Biće gužve u centru narednih desetak dana • U toku 11. Međunarodni kamp za mlade lidere u dijabetesu u Novoj Pazovi • Podela besplatnih autosedišta za decu: U petak u Domu kulture u Novim Banovcima od 13 do 14 za decu iz Podunavlja • Otvoren Second hand bazar u Parohijskom domu Slovačke evangeličke crkve • Počinje tretiranje korova po kanalima u atarima Srema • Danas uništavanje neeksplodiranih ubojnih sredstava u Batajnici • Odbojkašice Jedinstva pobedom započele finalnu seriju plejofa • Program RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Kultura Stara Pazova 31.10.2017.
Kakvo je finansiranje programa iz kulture u 2017. godini?

Za podsticaj amaterizma ove godine je budžetom Opštine Stara Pazova planirano 3 miliona dinara, za redovnu delatnost Saveza 2,5 miliona i 9 miliona dinara, koja se dodeljuju po konkursima. Za razliku od prethodne godine, ove se finansiranje realizuje bolje i načelnik društvenih delatnosti se nada, da će do kraja godine biti realizovano oko 90 osto budžetskih sredstava opredeljenih za kulturu.
Iz budžeta Opštine Stara Pazova za tekuću godinu su povećana sredstva za finansiranje kulturnih sadržaja, rekao je gostujući u 300. emisiji "Kultura u 21" Radio televizije Stara Pazove, načelnik društvenih delatnosti Željko Šolaja, naglasivši pri tome, da je u 2016. godini za kulturu bilo planirano 10 miliona dinara, a ove 14,5 miliona dinara, od kojih će realizacija biti sigurno preko 90% u skladu sa realizacijom celokupnog budžeta opštine Stara Pazova. Finansiranje kulturnih delatnosti se realizuje podrškom manifestacijema koje organizuje Savez amatera i najvećim delom finansiranjem projekata koje pristignu po Konkursu za programe i manifestacije iz oblasti kulture a na koje su slobodne da konkurišu različite organizacije, udruženja i pojedinci. Od januara do oktobra, po osnovu podsticaj amaterizma isplaćeno je za 8 meseci a do kraja godine, načelnik Šolaja se nada da će biti isplaćeno bar 10 mesečnih davanja po ovom kriterijumu. Podsetimo, u Savezu amatera Opštine Stara Pazova trenutno je 20 članica sa oko 2000 aktivnih stvaralaca. Na svim nivoima takmičenja postižu zapažene rezultate, a svojim radom i nastupima promovišu celokupno kulturno nasleđe i stvaralaštvo opštine, kako u zemlji tako i izvan granica Srbije.