(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Sutra dobar deo Stare Pazove bez struje • Sutra dobrovoljno davanje krvi u Novim Banovcima • Sutra dodela ključeva od stanova za izbegličke porodice u Golubincima • Trodnevni simpozijum u organizaciji Doma zdravlja „Dr Jovan Jovanović - Zmaj“ u Staroj Pazovi • Humanitarni turnir u Novoj Pazovi za izlečenje Zorana Gligorića - Glige • Program RTV Stara Pazova možete pratiti u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 617 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Sunčano, slab vetar, temperatura do 30 stepeni
Info 31.10.2017.
Novi Banovci
Kako se iz Podunavlja prevesti do Beograda?

Dobar deo radnika i srednjoškolaca i gotovo svi studenti iz nekoliko ruralnih naselja u staropazovačkoj opštini koja se nalaze u Podunavlju gravitira ka Beogradu. Oni svakodnevno putuju od kuće do škole, fakulteta ili posla. I dok su se pojedini odlučili za privatan prevoz u sopstvenoj režiji, školarci nemaju izbor.
Surduk i Belegiš udaljeni su od Beograda oko pedesetak kilometara. Svakoga dana putnici iz ova dva staropazovačka sela, među kojima je najviše srednjoškolaca i studenata, na točkovima provedu jedan školski čas. Na raspolaganju su im od 3 do 5 polazaka autobusom direktno do Beograda, dok do Batajnice i Zemuna imaju 13 polazaka. Mnogi idu do Batajnice pa tamo presedaju na autobus GSP-a ili put nastavljaju gradskom železnicom. S druge strane, putnici iz Starih i Novih Banovaca koji rade ili studiraju u glavnom gradu u putu provedu pola sata, a do fakulteta ili firme u gradu, takođe, stižu preko Zemuna ili Batajnice. Na raspolaganju im je preko 40 polazaka, autobusi voze na svakih pola sata, a u jutarnjim satima ima i par polazaka direktno do Beograda. Koriste različite vidove prevoza, od “Laste”, privatnih prevoznika do linijskih taksija. I ovde nemali broj njih kombinuje presedanje u Batajnici na GSP ili gradsku železnivu. Kada su u pitanju cene karata, od Surduka i Belegiša do Beograda potredno je izdvojiti 260, odnosno 240 dinara, dok putnici iz Starih, Novih i naselja Banovci-Dunav kartu do Beograda plaćaju 200 dinara.