(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Ministar Šarčević najavljuje smenu zbog curenja testa iz matematike Sutra polaganje kombinovanih testova, oni nisu "provaljeni" • Završen parking ispred staropazovačkog vrtića • Svi korisnici usluga kablovskog operatera Supernova (bivši Kopernikus) mogu pratiti program RTV Stara Pazova i u digitalnoj ponudi na poziciji 617 • VREME: Oblačno i sparno, temperatura od 18 do 27 stepeni
Život 15.09.2017.
Stara Pazova
CSR Stara Pazova domaćin članovima Asocijacije Centara za socijalni rad Srbije

Centar za socijalni rad opštine Stara Pazova u sredu 13.09.2017. bio je domaćin članovima Asocijacije Centara za socijalni rad Srbije. U prostorijama Sportskog centra fudbalskog saveza Srbije – Kući fudbala u Staroj Pazovi, održana je sednica Upravnog odbora Asocijacije. Sednici su prisustvovali članovi upravnog odbora iz Centara za socijalni rad Vrnjačka banja, Kragujevac, Paraćin, Novi Sad, Kruševac, Prijepolje, Sremska Mitrovica, Čačak, Priboj i domaćina skupa, Centra za socijalni rad opštine Stara Pazova.

Sednici sutakođe prisustvovali i presednik skupštine Asocijacije centara za socijalni rad i članovi uređivačkog kolegijuma Glasa Centara. Prisutne članove upravnog odbora i goste je u ime domaćina, Centra za socijalni rad opštine Stara Pazova, pozdravila V.D. Direktora g-đa Rada Žugić. U ime Opštine Stara Pazova,prisutnima se obratila Branislava Mali, pomoćnik presednika opštine Stara Pazova koja je istakla da Opština i Centar uspešno sarađuju i da će tako nastaviti i u narednom periodu, jer ova dobra saradnja jeste u korist naših sugrađana, pre svega onih koji su oslonjeni na usluge koje Centar pruža i koje Opština može da podrži i obezbedi. Upravni odbor Asocijacije raspravljao je o aktuelnim problemima u funkcionisanju Centara, posebno o postupanju Centara za socijalni rad u predmetima zaštite od nasilja u porodici. Nakon diskusije u kojoj su učestvovali svi prisutni, članovi upravnog odbora su zauzeli jedinstven stav da je neophodno da se usaglasi praksa u postupanju u svim Centrima, te da je u vezi sa tim neophodno da se definišu i usklade propisi koji su bili u upotrebi do stupanja na snagu novog zakona o sprečavanju nasilja u porodici i nakon toga, u vezi sa čim je neophodno uputiti zahtev resornom Ministarstvu. Takođe, rasprava je vođena i o drugim pitanjima koja se odnose na evidentiranje podataka kroz jedinstveni softverski program, rad stručnjaka u neodložnim intervencijama, statusa zaposlenih , bezbednosti stručnih radnika u Centrima, finansijskim pitanjima, objavljivanja narednog borja Glasa Centara i dr. Centar za socijalni rad opštine Stara Pazova, ponovo je pokazao da je uspešan organizator značajnih skupova u socijalnoj zaštiti, a gosti iz gotovo cele Srbije, bili su prezadovoljni, što su i iskazali rečima zahvalnosti predusretljivim domaćinima.