(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Počela vakcinacija protiv sezonskog gripa • Od ove školske godine primenjuje se zakon o dualnom obrazovanju • pola Starih Banovaca bez struje • Program RTV Stara Pazova možete pratiti u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 617 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Sunčano, temperatura do 26 stepeni.
Info 13.10.2016.
Stara Pazova
Pet miliona iz budžeta za poljoprivredu

Opština Stara Pazova po osnovu konkursa koji traju do kraja oktobra, plasiraće 5 miliona dinara bespovratnih sredstava u pčelarstvo, stočarstvo, voćarstvo, vinogradstvo i povrtarstvo. Registrovana aktivna poljoprivredna gazdinstva koja su izmirila poreske obaveze prema Opštini Stara Pazova mogu da 31. oktobra da konkurišu za bespovratna sredstva za pčelarstvo u ukupnom iznosu 300 hiljada, za pokriće troškova prvog osemenjavanja goveda 200 hiljada i za investiciju u sektoru voće, grožđe i povrće, uključujući pečurke i cveće četiri i po miliona dinara, kaže Dragana Stojanović, načelnica Odeljenja za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Opštine Stara Pazova
Takođe, opština iz budžeta finansira besplatnu analizu zemljišta, a poljoprivredni proizvođači treba samo da uzorke zemlje donesu u mesne zajednice, i tamo popune obrazac o zemljištu sa koga su uzorci.