(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Večeras u 18 časova u Vojki koncert klasične muzike. Nastupaju đaci Muzičke škole Ljubinka Lazića • Večeras u Novoj Pazovi promocija knjige advokata Tome File pod nazivom “Završna reč” • Svi korisnici usluga kablovskog operatera Supernova (bivši Kopernikus) mogu pratiti program RTV Stara Pazova i u digitalnoj ponudi na poziciji 617 • VREME: Sunčano i veoma toplo, temperatura od 15 do 34 stepena
Info 11.10.2016.
Vojka
Vojka dobija novi izgled

Nakon investicije u rekonstrukcije i obnove centara u staropazovačkoj opštini Nove Pazove, Novih i Starih Banovaca uskoro će i Vojka dobiti svoj novi izgled zahvaljujući dobrom i blagovremenom planiranju, kvalitetnoj pripremi svih neophodnih predradnji za konkurisanje i učešće u republičkim sufinansirajućim projektima. Opština Stara Pazova potpisala je trojni Ugovor o realizaciji projekta uređenja centra Vojke sa Ministarstvom privrede i izabranim izvođačem radova „Vojvodinaput a.d. Novi Sad“.
Ugovor o realizaciji projekta prošle nedelje, u prostorijama Ministarstva privrede Republike Srbije potpisali su predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović, državni sekretar u Ministarstvu privrede i direktor preduzeća „Vojvodinaput a.d, Novi Sad“. S potpisivanjem Ugovora stvoreni su uslovi da se u najskorijem roku, a u skladu sa vremenskim uslovima, može pristupiti radovima na terenu. Javni poziv Ministarstva privrede, koji je namenjen za projekte u okviru Programa unapređenja lokalne i regionalne infrastrukture - Gradimo zajedno, ima za cilj podizanje kapaciteta jedinica lokalnih samouprava kroz unapređenje infrastrukture, standarda i kvaliteta života građana. Zahvaljujući ažurnosti opštinskog tima, uz ranije već pripremljenu projektno-tehničku dokumentaciju i zahvaljujući dobrom planiranju budžetskih sredstava, Opština Stara Pazova je među prvim lokalnim samoupravama, koja je dobila sredstva na Konkursu i potpisala Ugovor o realizaciji projekta. Pomenuto sufinansiranje predviđa da sa po 50% učešća u finansiranju učestvuju Ministarstvo privrede i Opština Stara Pazova. Da podsetimo, u proteklih par godina, rekonstruisani su i potpuno uređeni centar Nove Pazove, Starih i Novih Banovaca, po redu prioriteta realizovane su i mnoge druge investicije u vitalne infrastrukturne projekte poput asfaltiranja svih neasfaltiranih ulica, uređenja i obnove objekata iz oblasti: zdravstva, obrazovanja (škole i vrtići), kulture i sporta. Konstantno se ulaže i u obnovu crkveno-verskih objekata (crkve, groblja i kapele), koji su od velikog značaja za potrebe građana. Plan rukovodstva lokalne samouprave je da se nastavi sa redovnim ulaganjem u infrastrukturu kako bi sva naselja na teritoriji naše opštine dobila izgled modernih evropskih gradića. (Na slici: Budući izgled centra Vojke)