(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Dnevno se prgleda 70 pacijenata u sve tri kovid ambulante na teritoriji opštine Stara Pazova • Trenutno 24 aktivna slučaja COVID 19 u staropazovačkoj opštini, svi imaju laku klinišku sliku i niko nije u bolnici • Otvorene još dve kovid ambulante: u Surduku za područje Podunavlja i u Krnješevcima za područje Nove Pazove, Vojke i Krnješevaca • Telefoni kovid ambulanti u Staroj Pazovi su 310-284 i 062/763-520, u Krnješevcima 2391-115 i 062/762-804, a u Surduku 371-415 i 062/763-393 • Od petka počinje prskanje komaraca u našoj opštini • Popravka nadvožnjaka na putu Nova Pazova - Novi Banovci će trajati do 01. avgusta • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i MTS IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Sunčano i toplije, temperatura od 14 do 31 stepeni.
Info 05.10.2016.
Stara Pazova
Dan učitelja

Danas se širom planete obeležava Svetski dan učitelja i nastavnika. Ovaj dan proglasile su Ujedinjene nacije 1993. godine, a njegov cilj je da naglasi ulogu učitelja u obrazovanju i razvoju dece i istakne principe i preporuke o položaju učitelja i nastavnika. Reč je o profesiji koja je temelj obrazovanja svakog naroda, a koja je sama po sebi veliki izazov za svakoga ko se njome bavi. U situaciji kada vlada beznađe, ima nasilja, učitelji treba da stimulišu, ukazuju na pozitivne primere, da budu temelj obrazovanja, kulture i tolerancije.
U svetu je 57 miliona dece školskog uzrasta van škole, pa je između ostalog potrebno angažovati oko 5,24 miliona nastavnika da bi se postigao cilj univerzalnog osnovnog obrazovanja, podaci su međunarodnih organizacija. Iako u mnogim zemljama postoji ozbiljan nedostatak prosvetnih radnika, suočeni sa velikim očekivanjima, prosvetni radnici se često osećaju potcenjenima, bez dovoljne podrške i loše profesionalno opremljeni, da se nose sa realnošću sredine u kojoj rade. Tema ovogodišnjeg obeležavanja je “Vrednost učitelja i poboljšanje njihovog statusa”, a ono što je neophodno je da se poveća broj kvalifikovanih učitelja, da se motivišu tako što će se njihov rad ceniti. Prosvetne strategije na nacionalnom nivou moraju biti u saglasnosti sa postojećim globalnim i regionalnim okvirima kako bi doprineli osiguranju kvaliteta i poboljšanju statusa i radnih uslova prosvetnih radnika. Izuzetno je važno postavljanje jake obrazovne strategije u okviru lokalnih i nacionalnih regulativa u cilju regrutovanja i stimulisanja prosvetnih radnika.