(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Dve mrtve osobe u automobilu na putu između Nove Pazove i Batajnice • Dvadesetogodišnji Luka Preočanin iz Starih Banovaca, pobednik je ovogodišnjeg plivanja za časni krst u staropazovačkoj opštini • U četvrtak bez struje će biti pojedini delovi Stare Pazove • Do kraja januara izmena režima saobraćaja na putu Stara Pazova - Stari Banovci • Suzana Ilić predsedavajuća lokalnog SES-a • Program RTV Stara Pazova možete pratiti u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i 29 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: tokom dana hladno, temperatura oko 0.
Info 28.09.2016.
Stara Pazova
Da li pravilno hranite svog psa?

Pravilna ishrana pasa je od izuzetne važnost za pravilan rast i razvoj ovih žvivotinja. O ishrani pasa postoje mnogo zablude. Naša ekipa proveravala je koliko vlasnici ovih kućnih ljubimaca vode računa o njihovom zdravlju i čime ih hrane. Mnogo je zabluda o ishrani pasa, a najčešće su da psi zahtevaju isključivo mesnatu hranu i kosti, kao i da im ne treba davati voće jer je štetno za njih. Ovakve zablude potvrđuju da ima ljudi i vlasnika pasa koji nedovoljno znaju ili malo vode računa o svojim ljubimcima. Katarina Karavla iz Stare Pazove ističe da briga o psima zahteva veliku odgovornost. U svom domu ima dva psa: francusku pudlu i mešanca terijera o kojima brine čitava porodica.
Danas je na tržištu prisutno toliko vrsta gotove hrane za pse, pa su novopečeni vlasnici često zbunjeni i nisu sigurni šta je zapravo dobro za njihovog ljubimca. Omiljeni obrok psa najčešće sadrži prokuvano kukuruzno brašno, pirinač i žitarice. Ovakav obrok u potpunosti zadovoljava energetske potrebe psa. Osnovno je da obroci sadrže sve potrebne sastojke u dovoljnim količinama, da ne budu preterano hladni, začinjeni ili podgrejani. Kompletan obrok podrazumeva energetsku, proteinsku, mineralnu i vitaminsku hranu.