(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Dve mrtve osobe u automobilu na putu između Nove Pazove i Batajnice • Dvadesetogodišnji Luka Preočanin iz Starih Banovaca, pobednik je ovogodišnjeg plivanja za časni krst u staropazovačkoj opštini • U četvrtak bez struje će biti pojedini delovi Stare Pazove • Do kraja januara izmena režima saobraćaja na putu Stara Pazova - Stari Banovci • Suzana Ilić predsedavajuća lokalnog SES-a • Program RTV Stara Pazova možete pratiti u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i 29 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: tokom dana hladno, temperatura oko 0.
Info 27.09.2016.
Stara Pazova
Svetski dan turizma

27. septembar širom sveta obeležava se kao Dan turizma sa ciljem da se razvije svest međunarodne zajednice o važnosti turizma kao privredne grane i njegovih kulturnih, društvenih, političkih i ekonomskih vrednosti. Sem slobodnog vremena, da bismo posetili neku turističku destinaciju neophodno je odvojiti i značajnu sumu novca. Uprkos ne tako malim cenama turističkih aranžamana, mladi ističu da se uglavnom odlučuju za putovanja u okviru granica naše zemlje. Stariji građani staropazovačke opštine kažu da su ovog leta naišli na dobre ponude tako da su godišnje odmore iskoristili za obliazak kako destinacija u zemlji, tako i van njenih granica. U jednoj od najuspešenijih turističkih agencija na teritoriji opštine ističu da je u Staroj Pazovi izrazito aktuelan đački turizam.

S druge strane, u Turističkoj organizaciji Stara Pazova kažu da je u ovoj sremskoj opštini, pored manifestacionog, na prvom mesti i tranzitni turizam, pre svega zbog blizine Beograda i Novog Sada, nižih cena smeštaja, kao i blizine autoputa i aerodroma. Veliki broj ne samo domaćih, već i stranih turisti dolaze sa ciljem da upoznaju turističke lokalitete opštine i posete kulturno – obrazovne manifestacije koje se organizuju u Staroj Pazovi i okolini.