(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: • Sutra licitacija za zakup pijačnih tezgi i betonskog prostora • Penzije se isplaćuju neometano, šalteri u staropazovačkoj pošti rade od 8 do 19 časova • Odbojkašice Jedinstva u derbiju Superlige dočekuju TENT • Program RTV Stara Pazova možete pratiti u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i 29 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Temperatura jutarnja od -1, najviša dnevna do 7 stepeni, mirno bez vetra
Kultura 26.09.2016.
Stara Pazova
Završena manifestacija Gastro Srem

Gastro Srem - manifestacija posvećena gastronomiji i kulturi Srema u dva dana vikenda okupila je oko 240 izlagača iz celog Srema, ali i šire. Izlagači su prezentovali svoje proizvode od mesa, mleka, kolače, vina, rakije, ali i ručne radove i umetničke predmete, ne skrivajući zadovoljstvo zbog organizacije, ali nezadovoljni malim brojem posetilaca.Dok je juče predstavljan Srem kroz poeziju, predstavljena su i sremska vina a istovremeno se sedam ekipa takmičilo u kuvanju riblje čorbe. I ove godine titulu pobednika odneo je Dragan Pražić iz Starih Banovaca. Bilo je reči o kuvaru porodice Janković iz Stare Pazove, koji je deo istraživačkog opusa Milivoja Kovačevića a gastronom Marijana Brzak je istakla, da ovaj kuvar spaja prošlost i sadašnjost.
Za najlepšu Sremicu proglašena je Zvezdica Crljen, najlepši štand je po oceni komisije imalo Udruženje žena iz Pećinaca a najoriginalniji, Udruženje žena Volim Banovce. U kulturno – umetničkom programu su nastupili članovi KUD-a Mladost iz Nove Pazove, FA Dukat iz Stare Pazove i Tamburaški orkestar iz Golubinaca, dok je dvodnevna manifestacija završena koncertom Anđelke Govedarević.