(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Građani Srbije su se na referendumu izjasnili sa 61,84 odsto glasova u korist potvrđivanja Akta o promeni Ustava u oblasti pravosuđa, pokazuju preliminarni rezultati • Učenici osnovnih škola u AP Vojvodina danas kreću na nastavu • COVID 19: U poslednja tri dana pregledano preko 250 pacijenata, pozitivan rezultat na koronavirus dobije oko 65 odsto. Lekari apeluju na izbegavanje gužvi, poštovanje aktuelnih mera i vakcinaciju• VREME: Sunčano i hladno, temperatura od -1 do 6 stepeni • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 655 i MTS IPTV-a na poziciji 545
Info 23.05.2016.
Vojka
Završena proslava obeležavanja velikog jubileja Vojke

Svečanom akademijom povodom 6 vekova od prvih pisanih zapisa o Vojki, sinoć je završena četvorodnevna proslava obeležavanja ovog velikog jubileja. Pre akademije, u centru sela ispred Doma kulture, Milan Beara, zamenik predsednika Opštine Stara Pazova je zajedno sa Ljubanom Skopljakom, predsednikom Saveta MZ Vojka, otkrio vetrenjaču, simbol sela izrađen od drveta. U okviru akademije o duhovnosti sela je govorio protojerej Radomir Sandić, novinar Anđelka Mali je podsetila na arheološka nalazišta o Vojki, brojnim gostima se obratio i Anđelko Erdeljanin, novinar, književnik i autor monografije Vojka.

U muzičkom delu programa su nastupili hor Sveti Nikolaj Srpski iz Nove Pazove, Ženska pevačka grupa KUD-a Slavko Gajin sa najstarijom zabeleženom pesmom o Vojki, kao i mr kontrabasa Ljubinko Lazić. Posredsedstvom video bima, svečani skup su pozdravili Vojčani, koji su u svetu a ne zaboravljaju svoje selo, dok je na kraju programa prikazan dokumetarni film Šest vekova Vojke, autora Milivoja Kovačevića. Iako je centralna proslava trajala 4 dana i svoj epilog imala upravo na dan seoske crkvene slave, Sveti Nikola, koja je ujedno i Dan Mesne zajednice, cela godina je u znaku ovog velikog jubileja.