(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Građani Srbije su se na referendumu izjasnili sa 61,84 odsto glasova u korist potvrđivanja Akta o promeni Ustava u oblasti pravosuđa, pokazuju preliminarni rezultati • Učenici osnovnih škola u AP Vojvodina danas kreću na nastavu • COVID 19: U poslednja tri dana pregledano preko 250 pacijenata, pozitivan rezultat na koronavirus dobije oko 65 odsto. Lekari apeluju na izbegavanje gužvi, poštovanje aktuelnih mera i vakcinaciju• VREME: Sunčano i hladno, temperatura od -1 do 6 stepeni • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 655 i MTS IPTV-a na poziciji 545
Kultura 23.05.2016.
Stara Pazova
„Ad infinitum“ apsolutni pobednik SAPDV

Apsolutni pobednici 54. Susreta amaterskih pozorišnih društava Vojvodine, koji je u subotu zatvoren u Staroj Pazovi, su Staropazovčani – Slovačko pozorište VHV. Predstavu „Ad infinitum“, autora Miroslava Baka i Miroslava Kožika, u Kožikovoj režiji, stručni žiri je proglasio za najbolju i stekla je pravo učešća na republičkom festivalu u Kuli. Kožiku je pripala i diploma najboljeg reditelja, a Baku za originalnu muziku. „Ad infinitum“ je dobio i nagradu za vizualni dizajn „Anamarija Mihajlović“ i najveću ocenu publike 4,82. Aleksandar Bako je poneo diplomu najboljeg scenografa, za scenografiju u predstavi „Maratonci trče počašni krug“ a Janko Šakrezi jednu od pet ravnopravnih diploma za najbolja glumačka ostvarenja za ulogu Lakija Topalovića u ovoj predstavi.

I jedna od pohavala za glumačka ostvarenja pripala je pazovačkom glumcu Zlatku Fabriju, za ulogu Aksentija Topalovića u predstavi „Maratonci trče počasni krug“. A pored pazovačkog „Ad infinituma“ u Kulu odlaze i drugo i trećeplasirane predstave „Je li bilo kneževe večere“ amatera iz Sente i „Čudo u Šarganu“ amatera iz Crvenke. Nakon dodele nagrada nastupila je Pozorišna trupa „Drzne in Lepi“ Kulturnog doma Stična iz Slovenije sa Šekspirovim Hamletom u režiji Trajčeta Geogrijeva.