(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
Deca iz škole fudbala staropazovačkog Jedinstva su revijalnom utakmicom u petak, 1. jula 2022. otvorila 4. Memorijalni turnir Nikola Vulinović u Staroj Pazovi. Interesovanje učesnika je svake godine veliko, ali i ove učestvuju 32 ekipe, najviše iz staropazovačke opštine, ali iz susedne Inđije, jer žele da svojom igrom doprinesu humanosti i podstaknu na nju i druge. Manifestastaciju organizuje organizacija "Zagrli srcem - Nikola Vulinović”, čuvajući na ovaj način uspomenu na mladog Staropazovčanina, koji je preminuo od karcinoma, i u želji da pomogne izlečenje dece od ove teške bolesti. Zadovoljni su odzivom posetilaca a sva sredstva koja se prikupe od kotizacije od učesnika, prodaje pića i grickalica, kao dobrovoljni prilozi biće usmereni u humanitarne svrhe. Pored vaučera ove godine novinu predstavlja tombola. Zadovoljni su odzivom posetilaca a sva sredstva koja se prikupe od kotizacije od učesnika, prodaje pića i grickalica, kao dobrovoljni i prilozi biće usmereni u humanitarne svrhe. Do 10. jula kada je planirano finale, utakmice će se igrati svako veče sa početkom u 19 časova.
Život 20.03.2012.
Stara Pazova
Tribina o bolestima zavisnosti

U pozorišnoj sali u Staroj Pazovi za osmake i učenike prvih razreda srednjih škola, organizovana je tribina “Prevencija bolesti zavisnosti – narkomanija i alkoholizam”.
Predavač na tribini bio je psihijatar, profesor doktor Jovan Marić:-Cigarete i duvan, to je već poznato, donet je i zakon pa se sprovodi neka zabrana i ja jako to pozdravljam. Alkohol je možda i veći problem nego droga jer smo mi veliki proizvođači alkohola, tradicionalno se kod nas pije i veliki broj krivičnih dela je urađeno u pijanom stanju. Umiru deca usled predoziranja jer mlad organizam ne može da podnese toliku količinu alkohola. Naravno, droga je “pošast” jer smo mi na tom putu I to je povezano, ja bih rekao sa gubitkom, vrednosne orjentacije i nedovoljnom ponudom zdravih modela života. U svojim izlaganjnim ja ponetiram značaj škole. Sećam se u svojoj mladosti das mo imali silne neke sekcije, da smo mogli svoje razne talente i interesovanja da upražnjavamo, jer ako ne zaposlite mladu osobu u takvim aktivnostima, sasvim sigurno da će skliznuti u taj opasni svet psihoaktivnih supstanci. Onda im stalno govorim, nemojte hemijom da menjate raspoloženje. Promenite raspoloženje sportom, igrom, ljubavlju, prijateljstvom, učenjem, saznavanjem, itd, izjavio je za RTV Stara Pazova Jovan Marić. Glumica Nada Blam prenela je u svojoj monodrami potresnu priču Dušanke Babić, majke Petra Babića, narkomana kojni se sa drogom susreo u prvoj godini srednje škole. Iz kandži droge Petar se, na žalost, nije iščupao. Na tribini je učestvovala i Snežana Mišković Viktorija, dugogodišnja rok zvezda, koja je prenela negativno iskustvo i posledice narkomanije i alkoholizma.