(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
Deca iz škole fudbala staropazovačkog Jedinstva su revijalnom utakmicom u petak, 1. jula 2022. otvorila 4. Memorijalni turnir Nikola Vulinović u Staroj Pazovi. Interesovanje učesnika je svake godine veliko, ali i ove učestvuju 32 ekipe, najviše iz staropazovačke opštine, ali iz susedne Inđije, jer žele da svojom igrom doprinesu humanosti i podstaknu na nju i druge. Manifestastaciju organizuje organizacija "Zagrli srcem - Nikola Vulinović”, čuvajući na ovaj način uspomenu na mladog Staropazovčanina, koji je preminuo od karcinoma, i u želji da pomogne izlečenje dece od ove teške bolesti. Zadovoljni su odzivom posetilaca a sva sredstva koja se prikupe od kotizacije od učesnika, prodaje pića i grickalica, kao dobrovoljni prilozi biće usmereni u humanitarne svrhe. Pored vaučera ove godine novinu predstavlja tombola. Zadovoljni su odzivom posetilaca a sva sredstva koja se prikupe od kotizacije od učesnika, prodaje pića i grickalica, kao dobrovoljni i prilozi biće usmereni u humanitarne svrhe. Do 10. jula kada je planirano finale, utakmice će se igrati svako veče sa početkom u 19 časova.
Info 09.08.2012.
Stara Pazova
штета на приносима од 30 до 70 посто

Комисија за процену штете на ратарским културама услед суше, обиласком терена на подручју старопазовачке општине закључила је да штета на приносима ратарских култура у процентима износи 30 до 70 посто.

Последице дуготрајне суше на приносима од њиве до њиве су различите и зависе од примењене агротехнике али нема парцеле на којој нема умањења рода. Сушом су највише погођени кукуруз И соја док шећерна репа И сунцокрет још увек одолевају високим температурама И недостатку влаге. Финансијски штета износи преко 2,5 милијарде динара односно преко 21 милион евра, не рачунајући остале културе, дуван, крмно биље воће И поврће.