(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
Deca iz škole fudbala staropazovačkog Jedinstva su revijalnom utakmicom u petak, 1. jula 2022. otvorila 4. Memorijalni turnir Nikola Vulinović u Staroj Pazovi. Interesovanje učesnika je svake godine veliko, ali i ove učestvuju 32 ekipe, najviše iz staropazovačke opštine, ali iz susedne Inđije, jer žele da svojom igrom doprinesu humanosti i podstaknu na nju i druge. Manifestastaciju organizuje organizacija "Zagrli srcem - Nikola Vulinović”, čuvajući na ovaj način uspomenu na mladog Staropazovčanina, koji je preminuo od karcinoma, i u želji da pomogne izlečenje dece od ove teške bolesti. Zadovoljni su odzivom posetilaca a sva sredstva koja se prikupe od kotizacije od učesnika, prodaje pića i grickalica, kao dobrovoljni prilozi biće usmereni u humanitarne svrhe. Pored vaučera ove godine novinu predstavlja tombola. Zadovoljni su odzivom posetilaca a sva sredstva koja se prikupe od kotizacije od učesnika, prodaje pića i grickalica, kao dobrovoljni i prilozi biće usmereni u humanitarne svrhe. Do 10. jula kada je planirano finale, utakmice će se igrati svako veče sa početkom u 19 časova.
Ekonomija 03.07.2012.
Vojka
ŽETVA PRI KRAJU U "POLJOAGRARU"

U Zemljoradničkoj zadruzi Poljoagrar iz Vojke žetva pšenice se privodi kraju. Nepožnjevene su ostale parcele ugovorene sa kooperantima. Ovogodišnji rod pšenice se kreće od 6,5 do 8 tona i žetva je protekla bez problema, kaže Olivera Jovanović, rukovodilac proizvodnje u ovom preduzeću.
Solidno za godinu s obzirom na nepovoljne vremenske prilike koje su pratile čitavu ovogodišnju proizvodnju žita. Sve količine pšenice ostaće uskladištene u silosima Poljoagrara. Jovanovićeva nam je rekla da je u Poljoagraru u toku isplata novca poljoprivrednicima za ovogodišnji rod ječma. Što se tiče ostalih poljoprivrednih kultura one počinju da pate od suše kaže Olivera Jovanović.
Afrički talas sa tropskim temperaturama koji je zahvatio čitav Balkan ostaviće trajne poledice na poljoprivrednu proizvodnju, kažu stručnjaci.