(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: DANI DOSELJNIKA: U subotu umetnička kolonija "I ja volim Novu Pazovu" • DAJTE KRV: U subotu u Vojki i Golubincima, u nedelju u Novoj Pazovi • Uručeni ključevi od novih stanova u Golubincima izbegličkim porodicama • Vojačka biblioteka obeležava 100 godina postojanja • Program RTV Stara Pazova možete pratiti u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 617 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Sunčano, slab vetar, temperatura do 30 stepeni
Info 21.05.2014.
ostalo
U Pećincima problem sa vodom

Na osnovu novih analiza uzoraka vode iz mesnih vodovoda na teritoriji opštine Pećinci, pokrajinski sanitarni inspektor je, rešenjem naložio zabranu korišćenja vode iz mesnih vodovoda za piće, kuvanje, održavanje higijene i proizvodnju prehrambenih namirnica u devet naselja pećinačke opštine: Ašanji, Brestaču, Deču, Karlovčiću, Prhovu, Donjem Tovarniku, Ogaru, Obrežu i Sremskim Mihaljevcima. Štab za vanredne situacije je već počeo raspodelu flaširane vode građanima, javnim ustanovama, školama i preduzećima u ovih devet naselja, a naručene su i nove količine pijaće vode, koje su već na putu. Ujedno je mesnim zajednicama sa neispravnom vodom naloženo da već danas počnu sa ispiranjem vodovoda, nakon čega sledi hlorisanje i ponovno uzorkovanje, kako bi vodovodi što pre bili dovedeni u stanje higijenske ispravnosti.
Što se tiče naše opštine prema podacima iz Vodovoda, voda u svim mestima je ispravna. Večeras i noćas od 21 sat pa do 6 sati ujutru vršice se redovno ispiranje vodovodne mreže u Staroj Pazovi, rekla je za RTV Stara Pazova Mara Gvozdenac, pr JKP „Vodovod i kanalizacija“. Ukoliko kod pojedinih Staropazovčana u tom periodu voda bude mutna, potrebno je da oteče i da se izbistri, nakon čega će biti apsolutno ispravna za piće.