VESTI: CSR Stara Pazova: Otvoren "Dnevni boravak" za rad sa decom sa poremećajem u ponašanju • Od Stare Pazove do Subotice za manje od sat vremena, brza pruga mogla bi da bude otvorena već u decembru • U četvrtak počinje prolećni raspust za đake na teritoriji Vojvodine • U sredu isključenje struje u Staroj Pazovi • U toku upis dece u "Poletarac" • U novopazovačkoj biblioteci organizovano druženje učenika sa pesnikinjom za decu Tatjanom Pupovac • Odbojkašice Jedinstva savladale Omladinac u prvoj utakmici četvrtfinala plej-ofa • VREME: Sunčano, temperatura do 20 stepeni. • Program RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Kultura Banovci Dunav 03.06.2012.
MALIŠANI PLESALI NA IGRALIŠTU

Već dugo vremena se oko i na igralištu malih sportova u naselju Banovci Dunav nije okupilo toliko ljudi kao u petak popodne koji su želeli da prisustvuju plesu mališana Predškolske ustanove Radost. Naime, ova ustanova se prva u Sremu, za sada i jedina pridružila Međunarodnoj manifestaciji „Rastimo uz ples - Predškolci na trgovima„.

Dvanaest grupa mališana predvođenih vaspitačicama su plesali na igralištu, a manifestaciju je otvorila Borislava Banjeglav Klaćik, direktorka ustanove: - Želim da pozdravim sve prisutne, pre svega decu i njihove vaspitače, roditelje, drage goste i sve vas koji ste došli da se radujete sa nama. Danas u 18 časova, 9.100 dece predškolskog uzrasta uključenih u internacionalni projekat „Rastimo uz ples“ plešu na trgovima 19 gradova:Ivanjica, Arilje, Zemun, Bečej, Obrenovac, Subotica, Smederevo, Kovin, Lebane, Vladimirci, Prokuplje, Veliko Gradište, Šid, Vlasotince, Bar, Bijelo Polje, Brčko, Goražde i Novi Banovci. Tema ovogodišnje manifestacije je ekologija. Zahvaljujem se gospodinu Radomiru Krsmanoviću - Bati i dečjoj plesnoj asocijaciji „Sava“iz Beograda, što su nas uveli u svet plesa uz lepe koreografije i vesele note. Od prošle jeseni, naši mališani sa svojim vaspitačima vredno vežbaju, uvodeći muziku, ritam i pokret u svoje odrastanje. Pozivamo da nam se pridruže svi koji žele, jer ples razvija sluh i smisao za ritam i muziku, uči estetski oblikovanom i skladnom kretanju, svojom dinamikom ispunjava i ne ostavlja ravnodušnim ni jednog posmatrača, ples predškolaca može da počne, rekla je direktorka Radosti. Mališani su plesali uz poznate note pisane za decu, a zatim su i posetioci pozvani da im se pridruže, pa se na igralištu nalazilo nekoliko stotina mališana i odraslih. Odrasli su bodrili najmlađe, a Predrag Aleksić iz Starih Banovaca i Goran Ćalić iz Novih Banovaca koji su sa svojim mališanima prisustvovali pripredbi podržali su ovu manifestaciju uz napomenu da bi sličnih događaja trebalo da bude više.