(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Sve spremno za Bogojavljensko plivanje za časni krst u Starim Banovcima • Pritvor osumnjičenima u slučaju "Jovanjica" • Do kraja januara izmena režima saobraćaja na putu Stara Pazova - Stari Banovci • Suzana Ilić predsedavajuća lokalnog SES-a • Program RTV Stara Pazova možete pratiti u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i 29 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Gusta magla, tokom dana suvo i hladno
Info 25.10.2013.
Stara Pazova
Bizarno: Pljačka grobnice u Pazovi

Grobnica porodice Marijanović iz Stare Pazove, koja se nalazi na staropazovačkom groblju, pre par dana je oskrnavljena. Nepoznati počinioci su pomerili veliku mermernu ploču sa groba, ušli u sam grob i po rečima supruge pokojnika Dese Marijanović, verovatno tražili zlato ili novac. Porodica je odmah slučaj prijavila policiji koja je taj isti dan izvršila uviđaj na licu mesta. “Nakon prijave događaja, policija je izašla na lice mesta i po odobrenju nadležnog tužioca, izvršila uviđaj. Utvrđeno je da osim pomeranja mermerne ploče nema tragova oštećenja niti je bilo šta ukradeno, o čemu je prosleđen izveštaj tužilaštvu, u čijoj nadležnosti je preduzimanje daljih mera.”

Da li je ovo bio čin osvete, pokušaj pljačke ili zadovoljenje nečijih destruktivnih potreba, ostaje da se vidi, no za svaku je osudu. Šteta je pričinjena, kako materijalna, tako i emotivna. Prema rečima Dese Marjanović, kradljivci su izokretali leš i preturali po njegovoj odeći ne bi li pronašli nakit. Pomama za zlatom kod lopova je bila takva da su čak otvarali i usta pokojnika u potrazi za zlatnim zubima.