(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Dvadesetogodišnji Luka Preočanin iz Starih Banovaca, pobednik je ovogodišnjeg plivanja za časni krst u staropazovačkoj opštini • Pritvor osumnjičenima u slučaju "Jovanjica" • Do kraja januara izmena režima saobraćaja na putu Stara Pazova - Stari Banovci • Suzana Ilić predsedavajuća lokalnog SES-a • Program RTV Stara Pazova možete pratiti u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i 29 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: tokom dana hladno, temperatura oko 0.
Info 16.10.2013.
ostalo
Rasprava o zakonu o medijima

Danas je u Novom Sadu održana javna rasprava o Nacrtu zakona o elektronskim medijima i javnim medijskim servisima u organizaciji OEBS-a. Novi pomoćnik ministra kulture zadužen za medije, Saša Mirković, predstavljajući zakon je rekao da se on donosi kako bi se ispoštovala medijska strategija države, kao i da bi se uveo red u sferi elektronskih medija. Novi zakon o elektronskim medijima je vrlo sličan postojećem Zakonu o radiodifuziji, s tim što su dodate odredbe koje se tiču novih tehnologija u proizvodnji i emitovanju programa. Takođe, ovim zakonom se dodatno usklađuje oblast elektronskih medija sa evropskim zakonskim regulativama.

Raspravi su prisustvovali predstavnici medija, relevantnih novinarskih udruženja i organizacija. Prisutni su najviše imali primedbi na odredbe zakona koji se tiču obavezne privatizacije medija u vlasništvima lokalne samouprave, navodeći da bi u sadašnjim okolnostima i na osnovu dosadašnjih iskustava sa privatizacijom došlo do pada kvaliteta njihovih programa i gašenja brojnih medija, naročito onih koji imaju programe na jezicima nacionalnih manjina. Učesnici su istakli da su baš ove odredbe u koliziji sa Zakonima o lokalnoj samoupravi, budućem zakonu o informisanju kao i sa Ustavom Republike Srbije. Do kraja meseca održaće se još nekoliko javnih rasprava, a onda bi zakon trebalo da se nađe u skupštinskoj proceduri.