(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Dve mrtve osobe u automobilu na putu između Nove Pazove i Batajnice • Dvadesetogodišnji Luka Preočanin iz Starih Banovaca, pobednik je ovogodišnjeg plivanja za časni krst u staropazovačkoj opštini • U četvrtak bez struje će biti pojedini delovi Stare Pazove • Do kraja januara izmena režima saobraćaja na putu Stara Pazova - Stari Banovci • Suzana Ilić predsedavajuća lokalnog SES-a • Program RTV Stara Pazova možete pratiti u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i 29 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: tokom dana hladno, temperatura oko 0.
Kultura 05.10.2013.
Stara Pazova
Počeo 44. festival "Pozorišni lovor"

Otvaranjem izložbe 110 godina pozorišta u Staroj Pazovi, sinoć je počeo Pozorišni lovor– 44.smotra slovačkog amaterskog pozorišnog stvaralaštva. Program svečanog otvaranja smotre, počeo je dokumentarnim filmom o pozorišnom životu vojvodjanskih Slovaka u režiji Miroslava Benke i pesmom Kuplet, koja je na neki način himna pazovačih pozorišnih stvaralaca u izvođenju šklolskog hora. Pozorišni lovor otvorila je Jasmina Kovač iz Kisača, nagrađena glumica na progšlogodišnjoj smotri. Programu su prisustvovali brojni gosti– Anna Toman Makan, predsednica Nac. saveta slovačke nac. manjine i potpredsednica Skupštine Vojvodine, Milina Sklabinski, direktorka Zavoda za kulturu vojvodjanskih Slovaka, predsednik Opštine Stara Pazova Đorđe Radinović sa saradnicima, Ljibuška Lakatoš, načelnica Odeljenja za kulturu, sport i omladinu.
Na festivalu, koji će trajati do 13.oktobra, biće 14 takmičarskih predstava. Sinoć je izvedena prva– Vavilon, SP VHV iz Stare Pazove, večeras je na programu predstava Ljubav, ili nešto drugo, amatera iz Novog Sada. Sve predstave ocenjuje stručni žiri u sastavu: Docent Miroslav Benka, glumac i reditelj iz Stare Pazove, Aleksandra Pleskonjić Ilić, glumica Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada i Mr.Art Monika Necpal iz Slovačke republike, kao i žiri publike, koji je sinoć diplomama za najboljeg glumca i najbolju glumicu nagradio Milana Mutića i Andreu Stanišić.