(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
Deca iz škole fudbala staropazovačkog Jedinstva su revijalnom utakmicom u petak, 1. jula 2022. otvorila 4. Memorijalni turnir Nikola Vulinović u Staroj Pazovi. Interesovanje učesnika je svake godine veliko, ali i ove učestvuju 32 ekipe, najviše iz staropazovačke opštine, ali iz susedne Inđije, jer žele da svojom igrom doprinesu humanosti i podstaknu na nju i druge. Manifestastaciju organizuje organizacija "Zagrli srcem - Nikola Vulinović”, čuvajući na ovaj način uspomenu na mladog Staropazovčanina, koji je preminuo od karcinoma, i u želji da pomogne izlečenje dece od ove teške bolesti. Zadovoljni su odzivom posetilaca a sva sredstva koja se prikupe od kotizacije od učesnika, prodaje pića i grickalica, kao dobrovoljni prilozi biće usmereni u humanitarne svrhe. Pored vaučera ove godine novinu predstavlja tombola. Zadovoljni su odzivom posetilaca a sva sredstva koja se prikupe od kotizacije od učesnika, prodaje pića i grickalica, kao dobrovoljni i prilozi biće usmereni u humanitarne svrhe. Do 10. jula kada je planirano finale, utakmice će se igrati svako veče sa početkom u 19 časova.
Kultura 14.02.2012.
Stara Pazova
Izlozba na svili

Čarolija na svili – naziv je nesvakidašnje izložbe, mlade autoroke Srne Subanović, studentkinje iz Stare Pazove, koja na svojoj prvoj samostalnoj izložbi izlaže 21 svilenu maramu.
Svaka odiše vedrinom, a i dezeni su prava čarolija. Pa tako, možete oko vrata nositi Afriku, detelinu, proleće, zimu, leptira. Iako je slikarstvom počela da se bavi od svog ranog detinjstva, Srna Subanović je za svoj životni poziv odabrala nešto sasvim drugo, što kako kaže, ni sama ne može da objasni zašto. I dok uspešno studira molekularnu biologiju i fiziologiju na Biološkom fakultetu u Beogradu, od četkica i boja se ne odvaja. Ranije se uspešno bavila i sportom. Sve što radi je sjajno i vrhunski, rekao je predsednik Opštine Stara Pazova Goran Jović, otvarajući njenu prvu samostalnu izložbu, koju u holu pozorišta možete pogledati naredne dve nedelje, a neku od marama možete i kupiti. Svaka je unikatna, a cene se kreću od 2 do 6 hiljada dinara. Večeras u galeriji Centra za kulturu, biće otvorena izložba akadem- skog slikara i profesora na Akademiji primenjenih umetnosti u Beogradu Miroslava Lazovića, Njegova ulja na platnu možete pogledati do 10.marta, a otvaranje izložbe je večeras u 19 časova.
Fotografija: sa otvaranja izložbe Srne Subanović (Z.Milić)