(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Do 5. marta ove godine vlasnici oružja su u obavezi do zamene stare papirne oružne listove za nove plastificirane sa čipom • U celoj Vojvodini obustavljen rad škola i vrtića do 21.februara • Svako treće i naredno dete u opštini Stara Pazova od ove godine ima pravo na besplatan vrtić • U toku izgradnja levog koleseka na pruzi Beograd – Stara Pazova • Program RTV Stara Pazova možete pratiti u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i 29 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Temperatura od 4 do 11 stepeni
Info 13.09.2013.
Stara Pazova
Veće interesovanje za veronauku

U Osnovnoj školi „Boško Palkovljević Pinki„ u Staroj Pazovi iz godine u godinu se povećava broj učenika koji su zainteresovani za izučavanje verske nastave. U ovoj školskoj godini u nižim razredima versku nastavu će pratiti 248 učenika, a građansko vaspitanje 141 učenik, dok je u višim razredima versku nastavu odabralo 444 učenika, a 313 učenika će pohađati građansko vaspitanje, istakla je pedagog Vesna Stepanović.

Pored engleskog jezika, učenici škole Pinki će i ove godine kao drugi strani jezik učiti nemački. Već treću godinu učenici prvog razreda uče lepo pisanje, u drugom i trećem razredu izučava se narodna tradicija, koja se pored čuvara prirode uči i u četvrtom razredu. Svi učenici od petog do osmog razreda škole Pinki uče informatiku kao izborni predmet. Krajem prošle školske godine svim učenicima romske nacionalnosti podeljena je anketa za uvođenje u školu romskog jezika kao maternjeg. Od 23 učenika za učenje romskog jezika bilo je zainteresovano samo dvoje, rekla je pedagog Stepanović.