(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Veliko interesovanje građana za vaučere. Podeljeno više od 130.000. : Žetva pšenice u punom jeku : U toku Memorijalni turnir Nikola Vulinović. Finale 10.jula : VREME: Jutarnja temperatura od 17 do 23, dnevna do 30 stepeni
Info 20.08.2013.
Stara Pazova
Pudarski dani u Sl.Vinogradima

U Slankamenačkim vinogradima juče je održana manifestacija Pudarski dani, koja se već desetu godinu održava u ovom malom sremskom selu. Program jubilarnih Pudarskih dana počeo je litrugijom u evangeličkoj crkvi, gde su posetioci mogli da pogledaju i tematsku izložbu, koju svake godine priprema Aktiv žena iz Vinograda, a ovog puta su to bili nekadašnji peškiri. Zatim je usledilo takmičenje u kuvanju riblje čorbe, takmičenje za najbolje vino i najlepšu pudarku – štap koji su nekada pudari obavezno nosili sa sobom, a predveče i centralni deo manifestacije - kulturno-umetnički program, gde su učestvovali folkloraši i pevači iz Novog Sada, Kisača, Kulpina, Aradca, Indjije, Boljevaca i domaćini – KUD Vinogradi iz Slankamenačkim Vinograda.
Pudarske dane posetili su i gosti iz društvenog, kulturnog i političkog života Martin Zloh, potpredsednik Skupštine AP Vojvodine, Janko Majorski potpredsednik Nacionalnog saveta slovačke nacionalne manjine, Mihal Balaž potpredsednik Matice slovačke u Srbiji, kao i direktorka Asocijacije za edukaciju i regionalni razvoj Danijela Đuraš, zahvaljujući kojoj su Slankamenački vinogradi dobili finansijsku podršku iz Kancelarije za Slovake u dijaspori. Program je završen igrankom i koncertom grupe Skaj Vings a nije izostao ni tradicionalni Pudarski vatromet.